Apple dat în judecată pentru că ar fi un monopol – Cronica de Tehnologie

1. Apple este chemată în judecată în Statele Unite într-un nou proces în care este acuzată de monopol. În cadrul procesului care poate deveni colectiv, sunt atacate comisionul de 30% din venituri oprit de Apple, tariful anual de $99 perceput dezvoltatorilor și obligația de a stabili prețuri care se termină în .99. (The Verge)

2. Facebook vrea să creeze o fundație independentă care să gestioneze viitoarea sa monedă virtuală, făcând oferte în acest sens mai multor instituții financiare și companii de tehnologie. Facebook urmărește să licențieze nodurile de operare și să perceapă $10 milioane pentru un nod. (The Information)

3. La ora actuală există peste 2,3 miliarde de fișiere expuse online din cauza măsurilor slabe de securitate și a serverelor configurate defectuos. Numărul fișierelor care pot ajunge în posesia persoanelor neautorizate a crescut în ultimul an cu 50%. (ZDNet)

4. Google Maps va lua în calcul dezastrele naturale și evenimentele meteo extreme atunci când creează traseele. Informațiile vor fi afișate și sub forma unor carduri de atenționare celor care se află în zone de risc. (Engadget)

5. În magazinul oficial de aplicații pentru Android au fost descoperite 238 de aplicații infectate cu un adware foarte agresiv, care încarcă atât de multe reclame, încât ajunge să facă telefonul de nefolosit. Aplicațiile pe care Google a eșuat să le detecteze sunt create de un dezvoltator chinez și însumează peste 440 de milioane de instalări. (Android Authority)

6. Samsung și AMD au semnat un acord prin care producătorul coreean primește licență pentru a folosi arhitectura grafică a celor de la AMD în propriile cipuri mobile. În urma acestui acord, este de așteptat ca Samsung să lanseze procesoare Exynos bazate pe arhitectura AMD. (The Verge)

7. Uber testează o versiune a aplicației sale de ride-hailing din care pot fi făcute și comenzi via Uber Eats. Compania speră ca în acest fel să crească numărul de utilizatori ai ambelor servicii. (TechCrunch)

8. Bird urmează să achiziționeze startup-ul Scoot, care dezvoltă trotinete. Scoot, care deține și licență de livrări în San Francisco, este evaluat la $71 milioane. (TechCrunch)

9. YouTube va elimina videourile care neagă Holocaustul și alte ”evenimente violente bine documentate”. Serviciul deținut de Google a mai anunțat că va șterge clipurile care glorifică ideologia nazistă sau care promovează grupuri care se consideră superioare altora, pentru a justifica discriminarea. (Profit.ro)

10. Aplicanții pentru vizele de acces în Statelor Unite trebuie să furnizeze obligatoriu și numele de utilizator folosit în ultimii 5 ani pe rețelele sociale. Excepție vor face anumiți diplomați și reprezentanți oficiali. (Engadget)

Ți-ar mai putea plăcea
Facebook testează un serviciu de video pe bază pe abonament – Cronica de Tehnologie
O companie israeliană susține că a reușit să spargă sistemul de criptare folosit de Signal – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău