CNWE (Europa Centrală, de Vest și de Nord) a devenit cel mai activ bloc de criptomonede din lume – Cronica de Tehnologie

1. A fost descoperit un hack prin care pot fi vizate cardurile Visa folosite cu Apple Pay, în modul „Express Transit”, care facilitează plata contactless fără deblocarea iPhone-ului. Apple și experții spun că problema ține de Visa, în vreme ce Visa se apără, spunând că, până acum, hack-ul a fost realizat doar în condiții de laborator. (BBC)

2. Angajații OnlyFans aveau acces la informațiile personale ale utilizatorilor, prin care datele bancare și numele reale. Unii dintre aceștia rămâneau cu același nivel înalt de acces chiar și după ce părăseau compania. (Vice)

3. CNWE (Europa Centrală, de Vest și de Nord) a devenit cel mai activ bloc de criptomonede din lume, după ce a atras, în perioada iulie 2020 – iunie 2021, bunuri digitale în valoare de peste $1 trilion. 25% din activitatea cripto de la nivel global se realizează acum în zona CNWE. (CoinTelegraph)

4. În premieră, Apple a făcut publice cele mai populare podcast-uri plătite și gratuite la nivel global. În perioada 15 iunie – 15 septembrie, cel mai popular podcast plătit a fost Wondery Plus, în vreme ce pe primul loc în topul canalelor gratuite se află The New York Times, cu 26 de emisiuni. (Variety)

5. După ce a aflat că WSJ va publica șase dintre documentele studiului care arăta că Instagram este nociv pentru adolescenți, Facebook s-a grăbit să publice două astfel de documente. Facebook încearcă să arate că publicația americană a scris doar despre efectele negative care reies din studiu, deși acesta arăta, conform companiei americane, că adolescenții resimt și efecte pozitive în urma folosirii Instagram. (The Verge)

6. Chinezii de la Nreal au prezentat o pereche de ochelari de soare cu funcții de realitate augmentată. Nreal Air, care încă nu au un preț fixat, folosesc micro OLED pentru a afișa video și conținutul aplicațiilor de pe telefon, fiind compatibile cu Android și iOS. (The Verge)

7. Înțelegerea pentru achiziționarea Five9 de către Zoom a picat, după ce acționarii Five9 au respins tranzacția în valoare de $14.7 miliarde. Aceasta era deja în vederea Department of Justice, pe considerente legate de securitatea națională. (CNBC)

8. Deliveroo vrea să facă livrări în 10-15 minute și a lansat, în acest sens, serviciul Hop. Dezvoltat împreună cu lanțul de supermarketuri Morrisons (al patrulea cel mai mare din UK), acesta este disponibil, la început, în câteva zone din Londra. (FT)

9. O nouă metodă de testare pentru COVID-19 promite rezultate de mare precizie în mai puțin de 3 minute. Aceasta folosește o platformă nano-mecanică pentru a depista mai multe proteine și are potențialul de a face diferența între diversele variante ale virusului. (MedicalXpress)

10. Facebook Messenger și Instagram Direct extind interoperabilitatea la nivelul grupurilor de discuții – după ce, de anul trecut, erau posibile discuțiile individuale între utilizatorii celor două platforme, acum, acestea au în comun și grupurile de discuții. Mai multe opțiuni ajung, astfel, să combine funcțiile și conținutul celor două platforme. De exemplu, opțiunea Watch Together din Messenger poate fi folosită acum cu conținutul video din Reels și IGTV. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Franța va bloca dezvoltarea monedei virtuale Libra în Europa – Cronica de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – Trei servicii de la Apple si un card de credit
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău