Apple este așteptată să lanseze noi modele de iPad Pro și iPad Air în luna mai – Cronica de Tehnologie

1. Apple este așteptată să lanseze noi modele de iPad Pro și iPad Air în luna mai. iPad Pro ar urma să beneficieze de un ecran OLED și de chipset-ul M3, în vreme ce ecranul de la iPad Air va crește de la 10,9 inch la 12,9 inch. (News.ro)

2. Statele Unite și Marea Britanie verifică tranzacții cu criptomonede în valoare de peste $20 de miliarde făcute printr-un serviciu de schimb din Moscova. Sunt avute în vedere tranzacții cu Tether, realizate prin serviciul Garantex, care a fost sancționat sub suspiciunea că ar facilita tranzacții ilicite pentru Rusia. (Bloomberg)

3. Biroul de Management și Buget al Statelor Unite a publicat un nou set de îndrumări privind folosirea inteligenței artificiale în cadrul agențiilor federale. Acestea trebuie să realizeze un raport anual și să numească un supraveghetor șef pentru sistemele de AI folosite. (The Verge)

4. În următorii 15 ani, Amazon va investi $148 de miliarde în centre de date. Printre altele, compania vrea să extindă fermele de servere din nordul Virginiei și Oregonului, dar și să dezvolte noi hub-uri în zone precum Mississippi, Arabia Saudită și Malaezia. (Bloomberg)

5. Gemini Nano (versiunea care rulează local a modelului lingvistic) va fi implementat pe smartphone-ul Pixel 8 prin următorul update, probabil în iunie. Asta, după ce, în urmă cu câteva săptămâni, Google spunea că Gemini Nano nu poate rula pe Pixel 8 din cauza limitărilor hardware. (9to5Google)

6. Peste 100 de șefi și investitori ai companiilor americane de tehnologie vor face lobby împotriva reglementării AI-ului la un eveniment ce va avea loc pe 1 mai la Washington. Zeci de parlamentari sunt așteptați să fie prezenți la acest eveniment, numit Hill & Valley Forum. (NY Times)

7. Chatboții personalizați din GPT Store au cumulat doar 1,5% din afișările făcute de site-ul ChatGPT pe desktop în februarie, sugerând un succes redus al acestora. Printre cei mai populari se numără chatboți care încalcă regulile magazinului, precum cei care promit că pot prezice prețul acțiunilor și cei care evită detectoarele de plagiat. (FT)

8. Take-Two cumpără Gearbox Entertainment, dezvoltatorul jocului Borderlands. Tranzacția, în valoare de $460 de milioane, care urmează a fi finalizată în luna iunie, nu va afecta dezvoltarea noilor jocuri Borderlands și Homeworld. (IGN)

9. Meta va adăuga inteligență artificială ochelarilor (inteligenți) Ray-Ban. De luna viitoare, un asistent digital va răspunde prin difuzoarele de pe ramele ochelarilor la comanda „Hey Meta” și va putea identifica, printre altele, animale și fructe exotice. (Profit.ro)

10. Apple a dat în judecată un fost angajat pentru că a oferit mai multe informații confidențiale presei, inclusiv despre casca Vision Pro și aplicația Journal. Acesta este acuzat că a schimbat peste 10.000 de mesaje cu mai mulți jurnaliști și i se cer daune de peste $25,000. (Macrumors)

Ți-ar mai putea plăcea
YouTube anunță că va lua măsuri împotriva aplicațiilor terțe de blocare a reclamelor – Cronica de Tehnologie
FBI: Grupul de hackeri Hive a obținut în jur de $100 de milioane de la cele peste 1.300 de organizații pe care le-a atacat cu ransomware – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău