Apple este așteptată să-și anunțe prima cască de realitate mixtă peste o săptămână – Cronica de Tehnologie

1. Startup-ul fondant de Sam Altman, Tools for Humanity, primește o finanțare de $115 milioane. Acesta vrea să creeze ID-uri pentru toți oamenii prin scanarea ochilor. Dispozitivul de scanare citește irisul utilizatorului, creând identități digitale unice bazate pe blockchain. (Profit.ro)

2. Motorola Edge Plus ($1,000) oferă o performanță foarte bună grație chipset-ului Snapdragon 8 Gen 2 și o autonomie excelentă. Pe de altă parte, ecranul cu margini curbate este considerat (în mod subiectiv) un punct slab. (The Verge)

3. Primul avion de linie construit de China a realizat cu succes zborul de inaugurare de la Shanghai la Beijing. Producătorul Comac spune că are deja 1.200 de comenzi pentru C919, care se vrea a fi un rival pentru Boeing 737 MAX și Airbus A320. Chiar și așa, avionul chinez cu 164 de locuri depinde de componentele și motoarele occidentale. (News.ro)

4. Apple este așteptată să-și anunțe prima cască de realitate mixtă peste o săptămână, însă, succesul acesteia depinde de mai mulți factori. Dincolo de prețul despre care se crede că va fi în jur de $3,000, casca Apple trebuie să beneficieze de suficient conținut și să găsească compromisul ideal între puterea de procesare și confortul în utilizare, care înseamnă atât dimensiuni reduse, cât și o autonomie bună. (WSJ)

5. AI-ul contribuie la creșterea valorii acțiunilor companiilor de tehnologie. Acțiunile Nvidia, Microsoft, Alphabet, Amazon, Meta, Tesla și Apple au crescut cu 43% de la începutul anului, adică aproape de cinci ori mai mult decât S&P 500. (Bloomberg)

6. Sam Altman spune acum că OpenAI nu are planuri de ieșire din Europa. Șeful companiei a ținut să facă această precizare după ce, anterior, a declarat că OpenAI poate ieși din Europa dacă viitoarele reglementări de aici vor fi prea stricte. (Reuters)

7. Quest 3, casca de VR la care Meta lucrează în prezent, este mai ușoară, mai subțire și mai confortabilă decât versiunea anterioară. Imaginea are aceeași claritate, în ciuda rezoluției superioare, însă, performanța și procesarea video sunt în mod clar mai bune. (Bloomberg)

8. Google trebuie să plătească $32.5 milioane pentru încălcarea unui brevet Sonos. În urma proceselor din ultimii trei ani, în care cele două companii s-au dat reciproc în judecată de mai multe ori, jurații au decis că Google este dator să plătească $2,3 pentru fiecare din cele peste 14 milioane de dispozitive vândute care încalcă brevetul Sonos. (Profit.ro)

9. Portugalia pregătește blocarea echipamentelor Huawei, conform unui document care subliniază principiile pe baza cărora se vor impune interdicții echipamentelor 5G care prezintă un risc ridicat. Până acum, Portugalia a fost una din puținele țări europene care s-au opus restricțiilor impuse companiilor chineze. (FT)

10. Un avocat din New York, cu 30 de ani vechime, a apelat la ChatGPT pentru completarea unui document juridic, iar chatbot-ul l-a umplut cu citate și exemple de jurisprudență inventate. Avocatul va fi acum audiat și riscă eventuale sancțiuni pentru depunerea unei declarații juridice plină de informații false. (NY Times)

Ți-ar mai putea plăcea
Volvo testează un sistem wireless de încărcare a mașinilor electrice – Cronica de Tehnologie
Facebook a lansat Tuned, o aplicație de comunicare pentru cupluri – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău