Microsoft investește $1 miliard în OpenAI – Cronica de Tehnologie

1. Microsoft investește 1 miliard de dolari în OpenAI, companie printre ai cărui fondatori se numără și Elon Musk. Parteneriatul prevede accelerarea dezvoltării de noi tehnologii în domeniul inteligenței artificiale folosind platforma Azure. Microsoft va fi partenerul preferat al OpenAI pentru comercializarea tehnologiilor ce vor fi dezvoltate. (Profit.ro)

2. Messenger Kids are o problemă tehnică care le permite copiilor să comunice cu persoane care nu au fost aprobate de părinți. Bug-ul afectează grupurile de discuții în care cei mici sunt invitați de prieteni, nu și discuțiile private. (Profit.ro)

3. Uber testează mai multe tipuri de abonamente care includ toate serviciile companiei. De exemplu, pentru 25 de dolari pe lună, utilizatorul poate folosi gratuit bicicletele și trotinetele electrice și poate comanda gratuit mâncare prin Uber Eats, beneficiind și de anumite reduceri la cursele cu mașinile Uber. (Profit.ro)

4. Marea Britanie vrea întărirea securității rețelelor de telecomunicații, se arată într-un raport realizat de Guvern. Raportul susține că nivelul actual de securitate este inadecvat inclusiv pentru identificarea riscurilor de securitate. (TechCrunch)

5. Companii precum Microsoft apelează la tehnologiile moderne pentru a-și evalua angajații. Folosind data miningul, acestea iau în calcul frecvența cu care angajații folosesc email-ul, chat-ul și se duc la întâlniri pentru a le măsura productivitatea. (WSJ)

6. Google a eliminat din Play Store mai multe aplicații care erau folosite pentru spionarea altor persoane. Dacă au fost deja “plantate” pe telefoanele victimelor, acestea trebuie identificate și eliminate manual. Aplicațiile în cauză sunt: Employee Work Spy, Mobile Tracking, Phone Cell Tracker, SMS Tracker, Spy Kids Tracker, Spy Tracker și Track Employees Check Work Phone Online Spy Free. (Lifehacker)

7. Tesla a lansat o nouă stație de încărcare pentru autovehiculele electrice în Las Vegas. Numită V3 Supercharger, aceasta poate ajunge la o rată de 250 kw și poate încărca 1.500 de mașini pe zi. (TechCrunch)

8. Equifax va trebui să plătească $700 milioane pentru atacul din 2017 în urma căruia au fost expuse numerele de identificare a aproximativ 150 de milioane de americani. (Phys)

9. Căștile de realitate mixtă HoloLens sunt folosite de NASA pentru a îmbunătăți modul în care sunt construite navele spațiale și felul în care astronauți își exercită atribuțiile la bordul acestora. Agenția spațială americană are un parteneriat cu Microsoft în acest sens încă din 2015. (Engadget)

10. Un inginer propune o idee nouă pentru dronele hibride, care ar putea să crească exponențial autonomia acestora. Conceptul include un motor pe benzină de dimensiuni mici conectat la un generator fără perii. (HackADay)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft a înregistrat $33.1 miliarde venituri în ultimul trimestru, în creștere cu 14% – Cronica de Tehnologie
Facebook testează un serviciu de video pe bază pe abonament – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău