Apple evaluează săptămâna aceasta ecrane OLED pentru producția în masă a modelului standard din seria iPhone 14 – Cronica de Tehnologie

1. Singapore propune o nouă legislație pentru moderarea conținutului online, cu scopul declarat de protejare a copiilor și combatere a dezinformărilor. Dacă va fi adoptată, viitoarea legislație va obliga platformele sociale să pună în practică ordinele de moderarea a conținutului venite din partea guvernului. (Bloomberg)

2. Meta are mai multe prototipuri de căști și ochelari de VR, pe care Mark Zuckerberg și Michael Abrash, inginerul șef de la Reality Labs, le-au prezentat. Acestea au rolul de a ajuta compania să experimenteze și nu vor fi lansate vreodată pe piață. (Profit.ro)

3. O tehnologie mai performantă pentru desalinizare a fost dezvoltată în cadrul Academiei Chineze de Știință. Experții folosesc tehnica desalinizării capacitive cu electrod de curgere (FCDI), însă, au înlocuit plasa de titan și placa de grafit cu o spumă de nichel acoperită cu carbon 3D. (TechXplore)

4. Sancțiunile americane au forțat China să-și dezvolte industria de cipuri, care crește, în prezent, mai rapid decât în oricare altă țară. Din cele 20 de companii de cipuri cu cea mai mare creștere, 19 sunt în China. Anul trecut, China avea doar 8 companii din top 20. (Bloomberg)

5. Apple evaluează săptămâna aceasta ecrane OLED pentru producția în masă a modelului standard (cu ecran de 6,1 inch) din seria iPhone 14. Producția noii serii urmează să înceapă în perioada iulie – august, iar printre furnizori se numără Samsung, LG și BOE. (MacRumors)

6. Oamenii de știință au creat o nouă tehnică pentru realizarea joncțiunilor de calitate, necesare în cazul multora dintre dispozitivele electronice. Tehnologia implică delaminarea electrozilor metalici dintr-o planșă de grafen și imprimarea lor prin transfer pe materialele 2D (solidele cristaline formate dintr-un singur strat de atomi). (TechXplore)

7. Un tatuaj electronic, pus la încheietura mâinii, poate fi folosit pentru măsurarea continuă a tensiunii arteriale. Creat la Universitatea din Texas, tatuajul nu doar că scutește pacientul de purtarea unui dispozitiv masiv, care să-i strângă brațul, dar oferă și o acuratețe mai mare decât majoritatea dispozitivelor disponibile pe piață. (Phys)

8. Lansarea Diablo Immortal în China, programată inițial pentru 23 iunie, a fost amânată pe termen nelimitat de publisherul NetEase, cu care a lucrat Blizzard. Justificarea oficială este nevoia de a implementa mai multe optimizări. Neoficial, însă, NetEase este vizat de organele de cenzură după o postare pe Weibo, în care președintele Xi Jinping era asociat cu Winnie the Pooh. (Engadget)

9. O proteină cheie pentru inhibarea replicării virusului gripal a fost identificată de oamenii de știință. Aceștia cred că, pe baza noii descoperiri, se poate ajunge la crearea unor noi tratamente antivirale, care să lupte mai eficient împotriva gripei. (Phys)

10. Opn a devenit unul dintre cei mai noi unicorni din Japonia, după o recentă rundă de finanțare în valoare de $120 de milioane. Compania de plăți digitale și tehnologii blockchain s-a bucurat de un mare succes în Thailanda, unde, începând cu 2013, a ajutat micile companii să facă trecerea de la cash la tranzacții digitale. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Parlamentul European a adoptat o rezoluție care interzice folosirea recunoașterii faciale în zone publice și a inteligenței artificiale de poliție – Cronica de Tehnologie
Ucraina folosește gratuit tehnologia de recunoaștere facială a Clearview – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău