Apple: iPhone 12 respectă reglementările privind radiațiile – Cronica de Tehnologie

1.  China a oferit o primă explicație, după ce presa americană a scris despre o posibilă extindere a restricțiilor care vizează smartphone-urile Apple, dar care creează și mai multă confuzie. Pe de o parte, guvernul spune că nu a emis nicio hotărâre care privește interzicerea achiziției vreunui brand de smartphone-uri, dar, pe de altă parte, vorbește despre îngrijorări privind securitatea oferită de smartphone-urile Apple. (Bloomberg)

2. Șefii marilor companii americane de tehnologiei s-au întâlnit cu reprezentanții Senatului și au dezbătut cu ușile închise problematica inteligenței artificiale. Printre altele, Elon Musk a continuat să avertizeze cu privire la riscuri, Bill Gates a susținut că AI-ul poate ajuta la combaterea foametei, iar Mark Zuckerberg a pledat în favoarea soluțiilor open-source. (WSJ)

3. iPhone 12 respectă reglementările privind radiațiile, susține Apple, după ce Franța a cerut oprirea vânzărilor acestui model din cauză că ar depăși nivelele acceptate de radiații. Smartphone-ul lansat în urmă cu trei ani a primit certificări de la mai multe instituții internaționale cu atribuții în acest domeniu, se arată în comunicatul companiei. (Reuters)

4. Microsoft a furnizat armatei americane o versiune îmbunătățită a căștilor HoloLens. Acestea au trecut un prim test riguros realizat de soldații americani și vor fi supuse unui test final în 2025, în urma căruia se va decide dacă armata SUA va folosi sau nu căștile Microsoft. (Bloomberg)

5. WhatsApp a lansat la nivel global funcționalitatea Channels, care va fi disponibilă celor peste două miliarde de utilizatori în următoarele săptămâni. Aceasta copiază funcționalitatea similară din Telegram, constituind un mediu de comunicare ce poate fi folosit de organizații, branduri sau creatori de conținut. Secțiunea dedicată include un director de canale, filtrate inclusiv după țară. (Profit.ro)

6. Huawei și Xiaomi au semnat un acord privind licențierea reciprocă la nivel global a brevetelor, inclusiv pentru 5G. Asta după ce, în luna martie, Huawei dădea în judecată Xiaomi tocmai pentru încălcarea brevetelor. (Reuters)

7. Starlink a înregistrat venituri de $1.4 miliarde în 2022. Acestea reprezintă o creștere masivă de la cele $222 de milioane din 2021, dar sunt mult sub previziunile din 2015 ale lui Elon Musk, care își propunea să ajungă la venituri de aproape $12 miliarde în 2022. (WSJ)

8. Unele dintre cele mai importante browsere web, inclusiv Chrome și Firefox, pregătesc update-uri pentru rezolvarea unei găuri de securitate descoperite în biblioteca libwebp (folosită pentru randarea imaginilor în format WebP). Vulnerabilitatea afectează, însă, orice aplicație care folosește biblioteca, nu doar browser-ele web. Telegram, Gimp și un mare număr de aplicații de Android sunt și ele afectate. (StackDiary)

9. iPhone-ul proprietarului publicației Meduza a fost infectat cu Pegasus, în timp ce se afla în Germania, în primul caz cunoscut în care spyware-ul a fost folosit împotriva unui proeminent cetățean rus. Nu se cunoaște, încă, cine este atacatorul, însă se știe că Meduza a fost interzisă în Rusia de Vladimir Putin. (Washington Post)

10. Google a disponibilizat mai multe sute de oameni din cadrul echipelor globale de recrutare. Compania a refuzat să ofere mai multe detalii despre noile disponibilizări, dar a spus că vă păstra majoritatea angajaților. (Semafor)

Ți-ar mai putea plăcea
Facebook anunță Horizon, o „lume” virtuală ce va fi lansată în beta anul viitor – Cronica de Tehnologie
Comisar UE: Dacă nu respectă regulile Uniunii Europene, TikTok ar putea fi blocată – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău