Apple le-a transmis angajaților săi din regiunile cele mai afectate de coronavirus că pot lucra de acasă săptămâna asta – Cronica de Tehnologie

1. OLX Brazilia a cumpărat competitorul local Grupo ZAP pentru $642 milioane în cash. Tranzacția este așteptată să fie finalizată în doua parte a anului, după aprobarea autorităților braziliene pentru concurență. (Reuters)

2. Apple ar putea folosi un senzor de 64 MP pe iPhone 12 Pro, într-un sistem foto care rămâne alcătuit din trei camere. Va mai fi îmbunătățit Night Mode, iar apertura va crește la f/1.6. Bateria acestui model ar urma să aibă o capacitate de 4.400 mAh. (Profit.ro)

3. Codurile 2FA generate de Google Authenticator și Microsoft Authenticator pot fi interceptate de hackeri cu un malware care deschide aplicația și face un screenshot cu codul generat. Problema este cunoscută încă din 2014, iar cele două aplicații ar trebui să blocheze capturile de ecran. (ZDNet)

4. O centrală electrică din New York folosește electricitatea generată pentru a mina Bitcoin. Folosind în jur de 7.000 de sisteme, centrala produce monede virtuale în valoare de aproximativ $50.000 pe zi. (Bloomberg)

5. AT&T cooperează cu Departamentul de Justiție al Statelor Unite, care încearcă să evalueze oportunitatea unui proces antitrust împotriva Google. Cele două părți au discutat de mai multe ori despre dominația Google în zona de advertising. (WSJ)

6. Numărul utilizatorilor serviciului de ride-hailing Didi a scăzut în China cu peste 50% din cauza coronavirusului. Șoferii Didi din capitală se plâng că staționează și câte două ore între comenzi. Didi controlează peste 90% din piața locală de ride-hailing. (FT)

7. Un tânăr a devenit suspect într-un caz de omor doar pentru că a trecut cu bicicleta prin zona în care a avut loc crima, din cauza datelor de localizare furnizate de Google poliției. (NBCNews)

8. Apple le-a transmis angajaților săi din regiunile cele mai afectate de coronavirus că pot lucra de acasă săptămâna asta. În afara orașelor americane cu cele mai multe cazuri, decizia vizează Coreea de Sud, Japonia, Italia, Franța, Elveția și Marea Britanie. (Profit.ro)

9. A fost anulată conferința de tehnologie, film și muzică SXSW din cauza coronavirusului și după ce mai multe companii, printre care Twitter, Facebook și TikTok au anunțat că nu vor participa. (CNBC)

10. Apple lansează un program de reparații pentru anumite modele de iPad Air produse anul trecut în perioada martie – octombrie. În cauză este un defect de ecran care duce la închiderea permanentă a acestuia. (Apple Insider)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Tehnologie – Trei servicii de la Apple si un card de credit
Americanii au cheltuit anul trecut $138, în medie, pe aplicații, cu 38% mai mult decât în 2019 – Cronica de Tehnologie
4 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău