Apple lucrează la o facilitate care va permite testarea anumitor aplicații fără instalarea acestora pe iPhone – Cronica de Tehnologie

1. Facebook dă în judecată un inginer software din Bangkok pentru vânzarea unor instrumente care erau folosite pentru postarea de reclame în cadrul rețelei sociale fără a se mai trece prin procesul de verificare al companiei. Astfel, pe Facebook puteau ajunge reclame care promovau informații false despre coronavirus, escrocherii cu monede virtuale sau false medicamente pentru slăbit. (Reuters)

2. Apple lucrează la o facilitate care va permite testarea anumitor aplicații fără instalarea acestora pe iPhone. Prin scanarea unui cod QR, utilizatorul va avea acces parțial la o aplicație, fără a o descărca din App Store. (Profit.ro)

3. Hangouts Chat se numește acum Google Chat, într-un rebranding care elimină numele Hangouts din oferta pentru enterprise a companiei, lăsând acest brand doar pentru produsele de consumer. În urmă cu doar câteva zile, pe același principiu, Hangouts Meet devenise Google Meet. (The Verge)

4. Microsoft nu va lansa anul acesta niciun device cu Windows 10X, din cauza pandemiei COVID-19. Inițial, Microsoft trebuia să scoată anul acesta pe piață Surface Neo, o tabletă cu ecran pliabil și cu Windows 10X, sistem de operare dezvoltat special pentru dispozitivele pliabile. (ZDNet)

5. Microsoft Teams înregistrează creșteri exponențiale, stabilind un nou record zilnic de utilizare, de 2,7 miliarde de minute, adică de trei ori mai mult decât la jumătatea lunii martie. Apelurile video au crescut, de asemenea, cu mai mult de 1.000%. (The Verge)

6. Aplicațiile “fleeceware” au ajuns și pe iOS, unde au fost instalate deja de 3,5 milioane de utilizatori. Acestea profită de anumite scapări din regulamentele privind monetizarea pe bază de abonament lunar a aplicațiilor și retrag sume mari de bani de pe cardurile utilizatorilor care le-au instalat. O astfel de scăpare constă în faptul că dezvoltatorii pot trage bani de pe card și după dezinstalarea aplicației. (ZDNet)

7. Facebook anunță Quiet Mode, o facilitate care va permite utilizatorilor să oprească manual sau programat toate notificările. Aceasta va fi regăsită în cadrul secțiunii “Your Time on Facebook” și va ajunge mai întâi pe iOS, înainte să fie lansată pe Android în luna mai. (Profit.ro)

8. Inabilitatea inteligenței artificiale de a transforma corect vorbirea în text, a lăsat loc de creștere pentru companiile care apelează la oameni pentru a transcrie înregistrările audio. (NYTimes)

9. Yelp renunță la 1.000 de posturi și trimite în concediu fără plată alți 1.100 de angajați, ca urmare a scăderii masive a numărului de clienți. (Axios)

10. Travelex, care gestionează cel mai mare lanț de case de schimb valutar din lume, a plătit hackerilor $2.3 milioane în Bitcoin pentru a redobândi controlul asupra sistemelor proprii după un atac cu ransomware. (The Next Web)

Ți-ar mai putea plăcea
Uber Eats iese din România – Cronica de Tehnologie
App Store a avut vânzări de $1,42 miliarde de sărbători, un nou record – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău