Log4j este una dintre cele mai grave probleme de securitate văzuta vreodată – Cronica de Tehnologie

1. Directorul CISA, Jen Easterly, spune că Log4j este una dintre cele mai grave probleme de securitate pe care a văzut-o vreodată. Este posibil ca afectate de vulnerabilitatea serverelor Apache să fie sute de milioane de dispozitive, iar de aceasta să încerce să profite pe scară largă atacatorii. (CyberScoop)

2. Apple a lansat Tracker Detect, o aplicație de Android care identifică dispozitivele AirTags și trackerele Find My aflate în apropiere. Scopul aplicației este de a ajuta utilizatorii să descopere când cineva le urmărește mișcarea folosind un dispozitive legat la rețeua Find My. (Cnet)

3. iOS 15.2 este disponibil de luni seara și aduce o serie de noutăți notabile. Printre acestea se numără funcția parentală de blurare a imaginilor explicite primite de copii prin iMessage, noul App Privacy Report, un abonament de voce pentru Siri și o listă a componentelor schimbare. (News.ro)

4. Adobe a lansat Creative Cloud Express, o aplicație (mobilă și web) pentru crearea de imagini și clipuri pentru social media. Aplicația este gratuită, însă multe dintre template-uri pot fi accesate doar dacă se plătește un abonament de $10 pe lună. (TechCrunch)

5. Nike a cumpărat studioul NFT RTFKT, pentru o sumă necunoscută. RTFKT este evaluat la $33.3 de milioane. (TechCrunch)

6. Ucraina a arestat 51 de persoane suspectate de vânzarea datelor personale a sute de milioane de oameni din întreaga lume. Poliția a confiscat în jur de 100 de baze de date cu datele recente a peste 300 de milioane de oameni. (Bleeping Computer)

7. Hackerii au accesat 96 de portofele digitale ale utilizatorilor VulcanForge, furând în jur de $135 de milioane. VulcanForge este deja a treia companie crypto atacată de hackeri în ultimele 11 zile, care, în cele trei atacuri, au furat peste $400 de milioane. (Vice)

8. Intel și-a prezentat planurile de viitor, post-2025, pentru creșterea performanței cipurilor. Compania americană vrea să crească numărul tranzistorilor folosiți și va apela inclusiv la montarea acestora unul peste altul, pentru a aduce până la 50% mai mulți tranzistori în același spațiu. (WCCFTech)

9. Microsoft a semnat un parteneriat cu iFixit, prin care vor fi vândute instrumente de reparare pentru dispozitivele Surface prin iFixit.com. De la iFixit, vor putea cumpără instrumentele necesare pentru reparații service-urile autorizate, nu și utilizatorii finali. (Windows Central)

10. Fresh Marketplace se va extinde în SUA și Europa anul viitor. Fresh Marketplace este răspunsul Amazon la Instacart și, deja în UK, acesta livrează abonaților Prime produse alimentare în aceeași zi. (The Information)

Ți-ar mai putea plăcea
Oracle are sprijinul General Atlantic și Sequoia Capital în tentativa de cumpărare a diviziei americane a TikTok – Cronica de Tehnologie
Facebook va lansa, în vara anului viitor, un smartwatch cu ecran detașabil – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău