Apple lucrează la un iPhone pliabil – Cronica de Tehnologie

1. Facebook, împreună cu cercetătorii de la Universitatea din New York, a dezvoltat mai multe modele de învățare mecanică ce ar putea prezice evoluția infectării cu COVID-19 la pacienți. Modelele open-source pot prezice deteriorarea stării unui pacient cu 4 zile înainte ca acestea să survină, pe baza imagisticii cu raze X. (VentureBeat)

2. Apple lucrează la un iPhone pliabil, aflându-se în prezent în faza de testare a ecranelor. Compania americană ia în calcul mai multe dimensiuni și încearcă să facă balamaua “aproape invizibilă”. Un produs final, însă, s-ar afla la mai mulți ani distanță de a intra piață. (Profit.ro)

3. Virgin Orbit a lansat cu succes racheta LauncherOne, care a transportat pe orbita joasă a Pământului mai mulți sateliți NASA. Este pentru prima oară când compania americană reușește să ducă la bun sfârșit un test în care lansează o rachetă cu ajutorul avionului hibrid “Cosmic Girl”, pregătindu-se acum de misiunile comerciale. (TechCrunch)

4. Până în 2030, AI-ul va înlocui omul în securitate cibernetică, arată un sondaj făcut de Trend Micro în rândul experților. 41% dintre aceștia cred că vor fi înlocuiți de inteligența artificială până în 2030, iar 19% sunt de părere că și atacatorii vor folosi în mod frecvent AI-ul până în 2025. (ZDNet)

5. WhatsApp a anunțat că amână aplicarea noilor politici privind partajarea datelor cu Facebook. În loc de 8 februarie, acestea vor intra în funcțiune din 15 mai. Între timp, WhatsApp cumpără reclame în ziarele din India pentru a opri exodul de utilizatori. (News.ro)

6. Apple urmează să lanseze anul acesta primul iMac cu un nou design din ultimii 10 ani. Acesta ar urma să folosească un design similar celui de la monitorul Pro Display XDR și să fie lansat în două versiuni, care să înlocuiască modelele de 21,5 inch și 27 inch. (Bloomberg)

7. DuckDuckGo a depășit 100 de milioane de căutări zilnice pentru prima oară pe 11 ianuarie. Din august anul trecut, motorul de căutare ce pune accent pe intimitate numără peste 2 miliarde de căutări pe lună. (ZDNet)

8. Galaxy Buds Pro, noile căști wireless in-ear lansate de Samsung, sunt considerate bune din multe de vedere, fără să exceleze la vreun capitol în mod special. Este apreciată calitatea sunetului și funcția de detectare a vocii, însă sunt criticate pentru autonomia mică, controalele touch și faptul că unele dintre facilități nu merg cu alte device-uri ale companiei coreene. (The Verge – Review)

9. Apple vrea să lanseze un abonament pentru podcast-uri, prin care utilizatorii să plătească lunar pentru ascultarea acestora. Compania americană ar putea amenința direct Spotify pe zona podcasturilor, având cea mai folosită aplicație pentru acest tip de conținut. (The Information)

10. Anul trecut au fost livrate 238 de milioane de căști wireless, cu o creștere YoY de 83%. Piața este dominată de Apple (29%) și Xiaomi (13%). Căștile wireless și smartwatch-urile / brățările de fitness reprezintă 93% din piața de wearables. (Counterpoint Research)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple încetează să mai producă playere iPod – Cronica de Tehnologie
Hackerii unei unități ruse de spionaj cibernetic a derulat atacuri în 35 de țări deghizați ca hackeri iranieni – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău