Volkswagen vrea ca până în 2025 să dezvolte singur software-ul pentru 60% din propriile mașini – Cronica de Tehnologie

1. Astăzi începe WWDC 2020, conferință care va fi transmisă doar online, din cauza pandemiei. Apple este așteptată să anunțe noutăți legate, printre altele, de sistemele sale de operare, în frunte cu iOS 14. Există șanse ca tot acum să fie anunțată trecerea Mac-urilor la procesoare ARM. (The Verge)

2. Un grup de utilizatori TikTok și fani K-pop susțin că au cumpărat mii de bilete la evenimentul electoral organizat pentru Donald Trump în Tulsa, special pentru a lăsa locurile libere la discursul președintelui. Organizatorul campaniei lui Donald Trump anunța la începutul săptămânii trecute că cererea de bilete depășește un milion. (NY Times)

3. Despre planurile și disensiunile din cadrul diviziei Apple de realitatea virtuală și augmentată, care lucrează la o cască ce este văzută ca viitorul mare hit al companiei americane, după iPhone. Casca ar urma să fie lansată în 2022, urmată la un an de o pereche de ochelari de realitate augmentată. (Bloomberg)

4. Primele Mac-uri cu procesoare ARM vor fi un laptop MacBook Pro de 13 inch și un desktop iMac care vor fi lansate în ultimul trimestru al acestui an, respectiv în primul trimestru al anului viitor. Din 2021, toate Mac-urile vor avea la bază procesoare ARM. (MacRumors)

5. Companiile de tehnologie, în frunte cu Amazon, Microsoft și Apple, și-au crescut cel mai mult valoarea de piață pe durata pandemiei, până acum. Amazon a crescut cu aproximativ $401 miliarde, Microsoft cu $270 miliarde, iar Apple cu $219 miliarde. Ultima companie care a crescut cu peste 100 de miliarde este Tesla, care a adăugat aproximativ $108.4 miliarde. (FT)

6.  BlueKai, companie deținută de Oracle, care furnizează una dintre cele mai folosite soluții de programmatic și una dintre cele mai mari baze de date personale, a expus miliarde de înregistrări din cauza unui server nesecurizat. Au putut fi accesate cu ușurință informații pe baza cărora utilizatorii pot fi identificați. (TechCrunch)

7. Cea mai înaltă instanță din Franța a decis menținerea deciziei luate anul trecut de Comisia Națională pentru Protecția Datelor, prin care Google era amendat cu €50 milioane pentru nerespectarea normelor GDPR. Compania americană a fost acuzată că nu a comunicat clar utilizatorilor de Android felul în care se face procesarea datelor personale. (Profit.ro)

8. Volkswagen vrea ca până în 2025 să dezvolte singur software-ul pentru 60% din propriile mașini – în loc să lucreze cu companiile de tehnologie în această direcție. În acest scop, compania va crește până la finele anului numărul angajaților diviziei de software de la 3.000 la 5.000. (FT)

9. Alibaba and JD.com au avut vânzări în valoare de $136.51 miliarde într-o singură zi, ca urmare a uneia dintre cele mai importante campanii de reduceri din China, numită 618 (de la data organizării, 18 iunie). Succesul este considerat un semn de revenire a pieței chineze după pandemie. (CNBC)

10. Muzica a ajuns la mare căutare pe Twitch, unde utilizatorii au urmărit în luna mai aproape 27 de milioane de ore de muzică, de 5 ori mai mult decât în prima lună a anului. Muzica live a ajuns acum să se numere printre cele mai populare 15 categorii de conținut de pe platforma deținută de Amazon. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Google va închide Hangouts în noiembrie – Cronică de Tehnologie
Uniunea Europeană a aprobat tranzacția prin care Microsoft vrea să cumpere Activision Blizzard – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău