Apple lucrează la un MacBook Air mai subțire, cu suport pentru MagSafe – Cronica de Tehnologie

1. SpaceX a lansat duminică 143 de sateliți în spațiu, ceea ce reprezintă un nou record al numărului de sateliți lansați într-un singur zbor. A fost, totodată, prima misiune de tip rideshare, care a transportat încărcături de la mai mulți clienți, ce au împărțit între ei costurile. (News.ro)

2. Clubhouse anunță o nouă finanțare, condusă de a16z, fără a menționa și valoarea acesteia. Spune, însă, că are deja peste 180 de investitori. Clubhouse este o rețea socială exclusiv audio, lansată anul trecut și accesibilă în prezent doar pe bază de invitație. În curând, va începe lucrul și la o aplicație pentru Android. (Clubhouse)

3. A crescut numărul americanilor care plătesc abonamente mai ieftine pentru conexiunile la internet. 70% dintre americani au acum o conexiune broadband de sub $60, față de doar 52% în 2019. (Gizmodo)

4. NASA a dezvoltat un algoritm de AI pe care-l folosește pentru a descoperi cratere pe Marte, analizând imaginile și datele colectate de Mars Reconnaissance Orbiter. Experții cred că AI-ul poate deschide drumul unei noi metode de studiere a planetelor, acesta putând observa detalii care le scapă cercetătorilor. (Wired)

5. Aproape 700 de “unicorni” există în prezent la nivel global, peste 300 dintre aceștia fiind din SUA și valorând aproximativ $945 de miliarde. Cele mai mari 40 de companii americane listate la bursă în ultimii doi ani valorează acum $1.1 trilioane. Zoom, Airbnb și Uber conduc într-un astfel top. (Crunchbase)

6. Unii dintre utilizatorii Facebook au fost delogați sâmbătă, din cauza unei erori, de la rețeaua socială. Eroarea, reparată între timp, a survenit ca urmare a unei modificări de configurare realizată vineri. (USA Today)

7.  Apple lucrează la un MacBook Air mai subțire, cu suport pentru MagSafe, care va fi lansat cel devreme în a doua parte a acestui an. Va fi îngustată rama din jurul ecranului și se va folosi un nou procesor produs intern de Apple. (Bloomberg)

8. Uber a disponibilizat 15% din forța de muncă de la Postmates, adică 185 de angajați, iar cei mai mulți dintre executivi vor părăsi, de asemenea, compania. Disponibilizările vin ca urmare a integrării Postmates cu Uber Eats, după ce Uber a cumpărat Postmates anul trecut pentru $2.65 de miliarde. (NYTimes)

9. iPhone 12 trebuie ținut la cel puțin 15 cm distanță (sau cel puțin 30 cm distanță când se încarcă wireless) de dispozitivele medicale implantate, precum defibrilatoarele și stimulatoarele cardiace. Apropierea poate crea interferențe, după cum a arătat un studiu de specialitate publicat recent. (Profit.ro)

10. Microsoft a decis să nu mai scumpească abonamentul pentru Xbox Live Gold, care ar fi trebuit să-și dubleze costul anual la $120. În plus, compania americană a renunțat și la condiționarea jucării titlurilor F2P de plata unui abonament, Xbox fiind singura consolă importantă la care exista această condiție. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Senzorul de amprente integrat în ecranului lui Galaxy S10 permite accesul cu orice deget – Cronica de Tehnologie
Serviciile de inteligență ruse colaborează cu mai multe grupări de hackeri – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău