Review: Xbox Series X punctează la toate capitolele importante – Cronica de Tehnologie

1. Twitter a avut, din nou, probleme de funcționare, fiind indisponibil o scurtă vreme în multe țări. După revenire, pentru mai bine de o oră, nu s-au putut publica posturi noi. O “modificare accidentală” a fost cauza problemei, conform companiei americane. (The Guardian)

2. Google anunță mai multe facilități noi bazate pe inteligența artificială pentru produsele sale. Printre altele, Google va putea recunoaște melodiile fredonate sau fluierate de utilizatori, va face corecturi mai bune în cazul căutărilor, va afișa gradul de aglomerare al restaurantelor și va ghida utilizatorii către paragrafele de text ale paginilor web care conțin termenii căutați. (Profit.ro)

3. Senatorii republicani vor să-l audieze pe Jack Dorsey în cadrul Comitetului Juridic din Senat, după ce Twitter a limitat răspândirea unui articol New York Post despre Hunter Biden, fiul candidatului democrat. Articolul venea ca urmare a unui hack și contravenea politicilor Twitter, însă, între timp, Twitter a anunțat că nu va mai interveni asupra acestui gen de conținut decât dacă este publicat direct de hackeri. (WSJ)

4. Xbox Series X punctează la toate capitolele importante, de la timpii de încărcare și frame rate, la rularea în liniște și fără a se încălzi. Toate jocurile testate se încarcă semnificativ mai repede decât pe generația anterioară. De exemplu, Destiny 2 scade de la 1 minut și 52 de secunde la 43 de secunde, iar Red Dead Redemption 2 de la 1 minut și 35 de secunde la 52 de secunde. (The Verge)

5. Amazon spune că firmele terțe au avut vânzări de $3.5 miliarde de Prime Day, cu 60% mai mari decât anul trecut. Gigantul american nu a oferit și cifre generale, însă, luând în calcul că terții reprezintă în jur de 58% din vânzările Amazon, veniturile totale ale companiei ar trebui să fie de Prime Day 2020 la peste $7 miliarde. (CNBC)

6. Chat va deveni o aplicație gratuită pentru toți utilizatorii de anul viitor. Google a decis să schimbe din nou strategia și așa foarte confuză în ceea ce privește propriile aplicații de comunicare și va trece toți utilizatorii Hangouts la Chat (cu tot cu istoric). Chat va fi disponibil gratuit atât ca aplicație de sine stătătoare, cât și ca serviciu integrat în Gmail. (Google)

7. Aproape 2.000 de clienți ai Robinhood Markets au fost afectați de un hack recent, care i-a lăsat fără fonduri. Oficialii serviciului financiar cu peste 13 milioane de clienți spun că la baza atacului a stat compromiterea conturilor personale de email ale clienților. (Bloomberg)

8. YouTube va elimina conținutul care targetează utilizatorii cu teorii ale conspirațiilor precum QAnon și Pizzagate, dar doar pe cel care poate genera violență în lumea reală. (NBC News)

9. Americanii cheltuiesc în medie $20.78 pe lună pentru abonamente la aplicații și jocuri, suma ajungând la $33.58 în cazul celor care plătesc și pentru servicii de streaming. Abonamentele la aplicații au generat anul trecut $4.6 miliarde, 21% din veniturile totale. (VentureBeat)

10. Stripe a cumpărat Paystack, un startup din Nigeria care folosește un API pentru integrarea serviciilor de plată. Suma estimată a tranzacției este de peste $200 milioane. Paystack are în jur de 60.000 de clienți, inclusiv multe companii și instituții de învățământ. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Tehnologie – Uber vrea să atragă $1 miliard investiții în divizia de mașini autonome
Apple lucrează la un motor de căutare ca alternativă la Google – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău