Apple lucrează la un motor de căutare ca alternativă la Google – Cronica de Tehnologie

1. FBI avertizează cu privire la o campanie de atacuri rusești cu ransomware asupra sistemului american de sănătate, după ce au fost deja înregistrate câteva zeci de astfel de atacuri ce folosesc ransomware-ul Ryuk. FBI le recomandă spitalelor să-și facă backup-uri. (AP News)

2. Amazon a lansat Amazon.se, versiunea pentru Suedia a magazinului său online, însă cu numeroase probleme și destulă confuzie. Lansarea a fost însoțită de bug-uri, traduceri greșite cu cuvinte ofensatoare și folosirea steagului Argentinei în loc de cel al Suediei. (Reuters)

3. Apple lucrează la un motor de căutare ca alternativă la Google, pentru cazul în care deal-ul dintre cele două companii va cădea. Cel puțin așa par să indice unele modificări din iOS 14 (eliminarea Google în favoarea propriilor rezultate în Today View), anunțurile de angajare Apple și intensificarea activității Applebot, botul de indexare al companiei. (Profit.ro)

4. Microsoft va lansa un update major pentru Windows 10 anul viitor (nume de cod Sun Valley), care va aduce un design nou pentru mai multe elemente importante ale sistemului de operare. Printre altele, vor primi un nou design meniul Start și File Explorer. (Windows Central)

5. Coinbase Card este lansat în SUA și permite americanilor să cheltuiască monede virtuale prin intermediul cardurilor de debit Visa. Coinbase Card se alimentează direct de la contul Coinbase și suportă peste 30 de monede pe care le convertește în dolar înaintea operațiunilor de cumpărare sau retragere de la ATM. (The Verge)

6. iPhone 12 ascunde o funcție de încărcare inversă, ce ar putea fi folosită strict pentru alimentarea accesoriilor Apple – AirPods, AirTags etc. Facilitatea nu a fost anunțată de Apple, dar este descrisă în documentele oficiale depuse la FCC. În documente se specifică faptul că încărcarea inversă se face doar atunci când telefonul este pus la încărcat. (The Verge)

7. Loon, divizia Alphabet de internet prin intermediul baloanelor, a stabilit un nou record pentru zborurile stratosferice, după ce unul din baloane a navigat în jurul Pământului vreme de 312 zile pe o distanță de aproximativ 217.261 kilometri. Recordul anterior era de 223 de zile. (Engadget)

8. Uber, Lyft și alte mari companii din gig economy au cheltuit aproape $200 de milioane pentru a convinge oamenii să voteze împotriva clasificării contractorilor drept angajați în referendumul care va fi organizat în California pe 3 noiembrie. De partea cealaltă, sindicatele care susțin măsura au cheltuit doar $19 milioane și, cu toate astea, sondajele arată că votul va fi strâns. (WSJ)

9. Wing, smartphone-ul LG cu două ecrane care se rotesc, are o construcție foarte bună, un design interesant și oferă o performanță ridicată, însă, dincolo de faptul că este scump ($1.000), are o utilitate limitată pentru al doilea ecran. (The Verge, review)

10. Sony a lansat o nouă versiune a aplicației pentru PlayStation de iOS și Android, care aduce numeroase noutăți importante. Printre acestea, integrarea cu PlayStation Store, suport pentru voice chat între 15 persoane și o nouă interfață grafică. (XDA)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft încă nu a reușit că dezvolte ochelarii militari pe care s-a angajat să-i facă pentru armata americană în 2018 – Cronica de Tehnologie
Parlamentul European a votat în favoarea unui standard unic pentru încărcarea dispozitivelor mobile – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău