Parlamentul European a votat scoaterea în afara legii a tranzacțiilor crypto anonime – Cronica de Tehnologie

1. Facebook eșuează în a eticheta drept fake news 80% dintre postările care promovează teorii conspiraționiste legate de așa-zisele arme biologice ale Ucrainei, arată un studiu. Cei care au realizat studiul spun că identificarea acestora nu este deloc dificilă, dar că Facebook a decis să nu ia măsuri împotriva lor. (The Guardian)

2. Un robot dintr-un fel de noroi magnetic, elastic și omogen, dezvoltat la Universitatea din Hong Kong, are potențialul de a-și găsi aplicații în numeroase domenii, inclusiv în medicină. Pentru că poate fi controlat de la distanță, cu ajutorul unui câmp magnetic, acesta ar putea fi folosit pentru a intra în corpul uman și a scoate obiecte înghițite accidental. (NewScientist)

3. OnePlus 10 Pro este disponibil la nivel global și costă de la €900. Smartphone-ul cu Snapdragon 8 Gen 1, oferă o bună performanță, ecranul este excelent, autonomia este bună, iar încărcarea se face în 32 de minute. Partea foto nu este de superlativ, însă nici dezamăgitoare. (Forbes)

4. Apple a lansat un update pentru iOS, iPadOS și macOS, care repară două găuri de securitate despre care crede că au fost folosite de hackeri. În primele trei luni ale anului, Apple a lansat deja update-uri pentru cinci vulnerabilități 0-day. (Bleeping Computer)

5. Parlamentul European a votat scoaterea în afara legii a tranzacțiilor crypto anonime. Legea, criticată de reprezentanții industriei, va permite folosirea măsurilor împotriva spălării banilor și în zona monedelor digitale, pentru tranzacțiile care depășesc €1.000. (CoinDesk)

6. Intel cumpără Granulate, pentru o sumă estimată la $650 de milioane. Granulate optimizează sarcinile prioritare de calcul cu ajutorul AI-lui. (TechCrunch)

7. Ediția de anul acesta a E3 a fost anulată – nu se va ține nici în persoană și nici digital. Organizatorul spune că a decis anularea ediției din 2022 pentru a se putea concentra pe organizarea celei de anul viitor. (IGN)

8. Vreme de trei ani Wyze a ignorat problemele de securitate ale camerelor sale de supraveghere. Compania știa de vulnerabilități care permiteau accesul de la distanță, însă nu a făcut nimic pentru a le rezolva. (Bleeping Computer)

9. Marile firme de minare crypto vor avea nevoie de o aprobare specială, în Texas, pentru a se racorda la rețeaua de energie. Măsura vine în anticiparea unei creșteri a consumului de energie realizat de firmele care minează monede digitale, creștere estimată pentru 2022 și 2023. (Bloomberg)

10. Samsung lansează un program de reparații pentru utilizatori, împreună cu iFixit. Aceștia vor putea achiziționa instrumente și instrucțiuni pentru repararea smartphone-urilor Galaxy S20 și S21 precum și a tabletelor Tab S7 Plus. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple vrea să doteze căștile AirPods cu funcții de sănătate – Cronica de Tehnologie
Google a integrat Meet cu Gmail pentru utilizatorii de business și cei din educație – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău