Apple negociază achiziția startup-ului NextVR pentru aproximativ $100 milioane – Cronica de Tehnologie

1. Skype împrumută câteva din facilitățile care au făcut din Zoom una dintre cele mai folosite aplicații de conferințe video. Nu mai este necesară crearea unui cont și nici măcar descărcarea aplicației. Conferințele pot fi create de un site, iar participanții pot fi invitați cu un link. (9to5mac)

2. Operatorul Rostelecom, deținut de statul rus, a deturnat săptămâna trecută traficul a peste 200 de CDN-uri și servicii de hosting, implicând companii precum Google, Amazon și Facebook. Nu este prima oară când Rostelecom face „BGP hijacking”, o zonă în care și mai activ este China Telecom. (ZDNet)

3. Mai multe școli din Statele Unite au interzis folosirea Zoom, din cauza numeroaselor incidente de securitate din ultima vreme. Profesorilor li se recomandă, în schimb, să folosească Microsoft Teams. (Washington Post)

4. Microsoft Edge a fost în luna martie al doilea cel mai folosit browser, cu o cotă de piață de 7.59%. Noul Edge, bazat pe Chromium, a depășit Firefox, care a scăzut la 7.19%. Lider este Chrome, cu 68.5%. (Profit.ro)

5. Google a lansat COVID-19 Community Mobility Reports, o serie de rapoarte care arată mișcarea oamenilor pe baza informațiilor colectate de la smartphone-uri. Autoritățile pot folosi aceste date pentru a vedea unde nu se respectă carantina și limitările de circulație impuse. (The Verge)

6. Apple negociază achiziția startup-ului NextVR pentru aproximativ $100 milioane. NextVR realizează transmisii sportive live pentru căști de realitate virtuală și deține peste 40 de brevete pentru diverse tehnologii. (9to5mac)

7. iOS 14 ar putea aduce widget-uri “reale”, care să poată fi poziționate oriunde pe ecran, și opțiuni noi pentru wallpaper-uri. (Profit.ro)

8. Guvernul Britanic le cere platformelor sociale să elimine informațiile false care susțin că tehnologia 5G contribuie la răspândirea COVID-19, după ce mai multe antene de comunicații au fost incendiate în Marea Britanie. (The Guardian)

9. Disney+ are mai multe download-uri decât Netflix până acum anul acesta în Statele Unite. Cu 14.1 milioane de download-uri, Disney+ este cea mai descărcată aplicație din categoria streaming. Netflix domină în continuare la nivel global. (TechCrunch)

10. Vânzările în aplicațiile de live streaming au ajuns anul trecut în China la $61 miliarde. Pandemia ar putea crește aceste venituri în 2020 la $129 miliarde. (Abacus)

Ți-ar mai putea plăcea
Google a anunțat mai multe noutăți prin care transformă Gmail într-o suită de comunicații asemănătoare cu Outlook – Cronica de Tehnologie
Pentru prima oară, inteligența artificială a depășit în mod clar mijloacele convenționale de predicție meteorologică – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău