Băncile și asociațiile de credit din SUA pot să folosească soluțiile publice de blockchain pentru tranzacții – Cronica de Tehnologie

1. Băncile și asociațiile de credit din SUA pot să folosească soluțiile publice de blockchain pentru tranzacții, atâta vreme cât operațiunile nu contravin legislației în vigoare, a decis OCC (The Office of the Comptroller of the Currency), care menționează și stablecoin-urile. (The Block)

2. Se închide Haven, compania prin care Amazon, Berkshire și JPMorgan doreau să meargă împreună pe zona de sănătate. După 3 ani în care cele trei companii nu au reușit să colaboreze eficient, acestea își vor continua eforturile individual. (CNBC)

3. Apple va lansa anul acesta AirTags, dispozitivele care vor putea fi folosite pentru localizarea obiectelor fizice. Compania americană va prezenta un produs de AR (cască ori ochelari), va lansa primele dispozitive cu Mini-LED și va continua să scoată Mac-uri cu procesoare proprii în 2021. (News.ro)

4. Microsoft va consolida aplicațiile Mail și Calendar din Windows 10 într-un singur produs, care se va numi One Outlook. Acesta ar urma să fie lansat în 2022. (The Verge)

5. Twitter cumpără aplicația de podcast-uri Breaker, pentru o sumă necunoscută. Echipa Breaker se va alătura Twitter, iar aplicația se va închide din 15 ianuarie. Twitter va folosi tehnologia cumpărată pentru a dezvolta Spaces, secțiunea de comunicare audio pe care a anunțat-o în decembrie. (Profit.ro)

6. Boston Metal primește o finanțare de $50 de milioane. Pe lista de investitori ai companiei care și-a propus să reducă poluarea creată de industria de oțel se numără și Breakthrough Energy Ventures, finanțată de Bill Gates. (TechCrunch)

7. Cercetătorii vor să creeze un model de învățare mecanică prin care asistenții digitali să dobândească un limbaj pozitiv și politicos. Cu aplicație evidentă în customer service, experții cred că un astfel de AI ar putea contribui la fidelizarea utilizatorilor. (VentureBeat)

8. The Verge a realizat mai multe topuri cu cele mai bune produse digitale de entertainment, de la jocuri și aplicații pentru cele mai importante platforme, la cărți pentru Kindle și seriale disponibile pe platformele de streaming. (The Verge)

9. Flash este tras oficial pe linie moartă, după ce Adobe a oprit suportul pentru acesta începând cu 31 decembrie 2020, iar cele mai importante browsere îl blochează complet din prima zi a noului an. (The Verge) Cu Flash se încheie și povestea FarmVille, popularul joc al deceniului trecut pe care Zynga a decis să-l închidă, în loc să-l treacă pe HTML5. (VentureBeat)

10. Un studiu derulat pe 10 ani arată că nu există nicio legătură între jocurile video violente și comportamentul violent dezvoltat de unii oameni după o anumită vârstă. Nivelul de agresivitate al celor care au făcut obiectul studiului a fost același, indiferent de câte jocuri violente au jucat în adolescență. (Gamesage)

Ți-ar mai putea plăcea
Facebook nu va modera reclamele politice nici în Marea Britanie – Cronica de Tehnologie
Angajații mai multor agenții federale, inclusiv ai Trezoreriei SUA, au avut email-urile monitorizate de hackeri – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău