Apple – plus 54%, Facebook – plus 48% la trei luni – Cronica de Business

1. Constantin Sebeșanu, numit în februarie în poziția de Director de Dezvoltare al Impact Developer & Contractor, a fost instalat acum în poziția de CEO al companiei, cu un mandat de patru ani. Acesta îl va înlocui pe Sorin Apostol, care a fost numit Director Executiv și membru al Consiliului de Administrație în cadrul Adunării Generale a Acționarilor. (Profit.ro)

2. Casa de avocatură Mishcon de Reya, care a reprezentat-o pe Prințesa Diana în faimosul proces de divorț de Prințul Charles, se va lista pe bursa de la Londra și vizează o evaluare de circa £750 milioane. Firma va fi una dintre puținele entități de profil la nivel global listate. (Financial Times)

3. Firma de investiții Blackstone Group are în plan vânzarea de depozite în valoare de circa €100 milioane pe care le deține în Europa. (Bloomberg)

4. Uztel Ploieşti, producător de utilaj petrolier, a avut anul trecut pierderi de 11,6 milioane lei şi o cifră de afaceri de 35,27 milioane lei. (News.ro)

5. Compania de trading și logistică de materii prime agricole Popasul Trebeș a cumpărat producătorul de îngrășăminte Chemgas Holding Corporation în urma unei tranzacții în valoare de 124 milioane de lei fără TVA. Noul proprietar al producătorului de îngrășăminte va prelua și forța de muncă a companiei și va face plata în următoarele 60 de zile. (Profit.ro)

6. Compania daneză de transport și logistică DSV Panalpina a ajuns la o înțelegere pentru a prelua divizia de logistică a competitorului din Kuweit Agility Public Warehousing, într-o tranzacție cu o valoare de $4,1 miliarde. (Bloomberg)

7. Ford Motor intenţionează să investească $185 milioane într-un nou laborator pentru baterii, acesta fiind un pas către producţia de celule pentru baterii destinate vehiculelor electrice. (News.ro)

8. Apple a înregistrat vânzări în creștere cu 54% în primul trimestru versus perioada similară din 2020, până la valoarea de $89,58 miliarde. Analiștii așteptau $77,36 miliarde. Vânzările de iPhone au adus doar ele $47,94 miliarde. (CNBC)

9. Investițiile imobiliare realizate în România în primul trimestru din acest an au totalizat €98 milioane, în scădere cu 19% față de volumul tranzacționat în aceeași perioadă a anului trecut. Clădirile de birouri din București și spațiile industriale din vestul țării au generat cel mai mare volum investițional. (Profit.ro)

10. Veniturile Facebook au crescut cu 48% în primele trei luni ale anului versus perioada similară din 2020, până la valoarea de $26,1 miliarde, ajutate, în special, de faptul că prețurile reclamelor pe platformă au crescut cu 30%. (Financial Times)

Ți-ar mai putea plăcea
Adidas, minus €1 miliard la vânzări în China – Cronica de Business
Turismul european are nevoie de €375 miliarde pentru a se redresa – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău