Apple pregătește primul upgrade major pentru iPad Pro – Cronica de Tehnologie

1. Producătorul chinez de mașini electrice BYD Electronic cumpără divizia de mobilitate din China a Jabil, pentru aproximativ $2.17 miliarde. În urma tranzacției, BYD Electronic își va crește numărul de utilizatori, portofoliul de produse și business-ul de componente pentru smartphone-uri. (Nikkei)

2. Apple pregătește primul upgrade major pentru iPad Pro, acesta urmând să fie lansat anul viitor. În fruntea lipsei noutăților se numără trecerea la un ecran OLED, ceea ce este o premieră pentru tabletele Apple, alături de folosirea celor mai noi cipuri, M3. (Profit.ro)

3. WordPress lansează „100-Year Plan”, urmând să ofere posibilitatea înregistrării domeniilor web pe 100 de ani. Pe lângă perioada de valabilitate foarte lungă, pentru $38,000, vor fi oferite mai multe facilități, inclusiv trafic nelimitat și suport tehnic 24/7. (Search Engine Journal)

4. Huawei și Ericsson au ajuns la un acord pentru licențierea pe mai mulți ani a tehnologiilor  mobile, inclusiv 5G. Asta chiar dacă echipamentele companiei chineze au fost interzise în mai multe țări din cadrul rețelelor mobile de ultimă generație. Cele două companii își vor putea folosi reciproc tehnologiile mobile brevetate. (FT)

5. Statele Unite propun noi reguli pentru reglementare criptomonedelor. Din 2026, serviciile de schimb crypto vor fi tratate mai degrabă ca brokeri, urmând a avea obligația raportării veniturilor la IRS. (WSJ)

6. Mai multe publicații importante au decis să blocheze procesarea propriului conținut online de chatboți. Printre acestea se numără New York Times, CNN și Reuters. Chatboții, precum ChatGPT, procesează conținutului disponibil public pe internet, pentru a dobândi informații noi și a-și îmbunătăți modelele lingvistice. (The Guardian)

7. Noua versiune web a rețelei sociale Threads este acum disponibilă tuturor utilizatorilor, cu excepția europenilor. Aceasta folosește un format similar cu cel al aplicației mobile, oferind aceleași cinci secțiuni și logarea cu contul de Instagram. (9to5Google)

8. Cu ajutorul Wing (deținută de Alphabet), Walmart va testa livrări cu drone pe distanțe de până la șase mile (9,6 km). Serviciul va livra mâncare și produse esențiale de la două magazine din Dallas. (Bloomberg)

9. Sony va lansa anul acesta PlayStation Portal, care va costa $200. Dispozitivul cu ecran LCD de 8 inch va permite jucarea de la distanță, prin Wi-Fi, a jocurilor de PS5, la rezoluție 1080p cu 60 de cadre pe secundă. În jurul ecranului, PlayStation Portal are o structură similară a butoanelor precum controller-ul DualSense. (The Verge)

10. Huawei construiește, în secret, fabrici pentru dezvoltarea cipurilor în China, care ar urma să-i permită evitarea sancțiunilor impuse de Statele Unite. Compania ar fi primit în acest sens finanțări de ~$30 de miliarde de la statul chinez. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Guvernul britanic: Huawei nu a reușit să repare problemele de securitate ale propriilor echipamente – Cronica de Tehnologie
Cel mai supravegheat oraș din lume are 2,58 milioane de camere de supraveghere instalate – Cronica de Tehnologie