Clubhouse renunță la sistemul de acces pe bază de invitații – Cronica de Tehnologie

1. Un nou studiu arată clar că automobilele electrice poluează mai puțin decât cele pe combustibili fosili. Indiferent de rețeaua la care se încarcă, întreg ciclul de viață al unei mașini electrice, de la colectarea materialelor necesare pentru construcție, până la scoaterea din uz, este mai puțin poluant decât cel similar de la mașinile pe benzină ori motorină. (The Verge)

2. Perseverance se pregătește să colecteze prima probă de sol de pe Marte, care va fi transportată pe Pământ cu o misiune viitoare. În prezent, Perseverance caută locul propice pentru colectare, undeva în craterul Jezero. (Phys)

3. YouTube va testa un sistem prin care utilizatorii să poată cumpăra produse direct din filmările transmise live. Disponibilă până acum doar pentru clipurile on-demand, această facilitate va fi testată, în viitorul apropiat, cu un număr mic de canale și branduri. (TechCrunch)

4. Facebook a ascuns tag-ul #VaccinesKill din căutări, după ce presa a scris despre cât de ușor pot ajunge utilizatorii într-o pagină plină de dezinformări despre vaccinuri. Ascunderea are loc la doi ani distanță după ce Instagram, produs deținut tot de Facebook, a făcut același lucru. (CNN)

5. Samsung va organiza un eveniment Unpacked virtual pe 11 august. Sloganul “Get ready to unfold” trădează faptul că producătorul coreean va prezenta noi versiuni ale smartphone-urilor sale pliabile, Galaxy Z Fold și Galaxy Z Flip. (TechCrunch)

6. Cercetătorii de la Universitatea din Zurich au creat un algoritm de operare a dronelor, care calculează cu precizie traiectoriile optime, crescând viteza acestora. Într-un test, algoritmul a performat mai bine decât doi dintre cei mai buni piloți profesioniști de drone din lume. (TechXplore)

7. Clubhouse își deschide larg porțile și renunță la sistemul de acces pe bază de invitații. Utilizatorii noi vor putea folosi aplicația imediat după crearea contului, în vreme ce cei aproximativ 10 milioane de oameni aflați pe lista de așteptare vor fi admiși treptat. (News.ro)

8. Informațiile despre nivelul de aglomerație din mijloacele de transport în comun din Google Maps sunt, acum, disponibile în 100 de țări. Google spune că a ajuns să colaboreze în acest sens cu peste 10.000 de agenții de transport din întreaga lume. (Profit.ro)

9. Oculus lansează un update de software pentru căștile Quest și Quest 2. Printre noutăți se numără o funcție simplificată de invitare a prietenilor la o sesiune de gaming și salvarea respectiv autocompletare parolelor în browser, securizate printr-un pattern. (The Verge)

10. Tesla va accepta, din nou, Bitcoin, când moneda va polua mai puțin, spune Elon Musk. Compania americană a început să accepte Bitcoin în februarie și a renunțat la moneda virtuală trei luni mai târziu, invocând motive de mediu. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Amazon a anunțat Luna, un serviciu de streaming pentru jocuri – Cronica de Tehnologie
Amazon a prezentat un robot care se poate deplasa prin casă și îndeplini un număr limitat de sarcini – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău