Apple refuză să deblocheze iPhone-urile atacatorului de la baza militară din Pensacola – Cronica de Tehnologie

1. Microsoft a lansat un update pentru Windows 10 și Windows Server 2016, care repară o problemă de securitate deosebit de gravă. La mijloc este CryptoAPI, componentă responsabilă, printre altele, pentru semnarea digitală a programelor. Profitând de această vulnerabilitate, hackerii pot instala malware și intercepta traficul HTTPS și TLS. (Profit.ro)

2. Chrome nu va mai suporta cookie-uri terțe, urmând ca în doi ani acestea să fie înlocuite cu un așa-numit  „privacy sandbox” – un set de reguli care limitează accesul la date, dar își propune totodată să ofere același opțiuni ca și până acum pentru targetare. Printre altele, va exista un “buget de privacy”, care va limita cantitatea de date pe care un site o poate colecta. (Profit.ro)

3. Galaxy S20 apare pentru prima oară într-un video care confirmă o parte din specificațiile tehnice. Printre acestea, ecranul de 120Hz, senzorul supersonic de amprente integrat în ecran și lipsa ieșirii audio de 3,5 mm. (XDA)

4. Aplicațiile de dating, precum Tinder sau OkCupid, și cele pentru urmărirea menstruației, cum sunt Clue și MyDays, partajează datele personale ale utilizatorilor cu diverse companii. Un studiu care a vizat 10 astfel de aplicații a descoperit că informațiile intime colectate de la utilizatori ajung la cel puțin 135 de companii. (Consumer Reports)

5. Disney+ a fost descărcată de aproximativ 41 milioane de ori (App Store + Google Play) și a generat $97.2 milioane în primele două luni de când a fost lansată. Prima lună a fost cea mai bună avută până acum de aplicațiile SVOD. (TechCrunch)

6. Apple se află, din nou, în conflict cu guvernul Statelor Unite, după ce a refuzat să deblocheze iPhone-urile atacatorului de la baza militară din Pensacola. Președintele Trump a atacat Apple pe Twitter, spunând că, în ciuda susținerii de care se bucură din partea Guvernului, Apple refuză să deblocheze telefonul unui criminal. (Profit.ro)

7. Epic Game Store are 108 milioane de utilizatori, la 13 luni de când a fost lansat. În acest timp, magazinul de jocuri al celor de la Epic a înregistrat venituri de $680 milioane, dintre care $251 milioane au venit din vânzările de jocuri ale altor producători. (The Verge)

8. Verizon Media a lansat un motor de căutare ce face focus pe protejarea intimității utilizatorilor. Numit OneSearch, acesta afișează reclame pe baza informațiilor contextuale ale căutărilor, nu al istoricului de navigare. (VentureBeat)

9. Google a cumpărat AppSheet, o platformă de creare a aplicațiilor mobile din baze de date și tabele stocate online, și Pointy, care a dezvoltat o tehnologie pe care magazinele fizice o pot folosi pentru a-și lista produsele online. Achiziția Pointy este estimată la €147 milioane. (VentureBeat, TechCrunch)

10. Serviciul de travel Hipmunk se închide. Aplicația și site-ul vor mai funcționa doar până pe 23 ianuarie. Hipmunk a fost cumpărat în urmă cu 3 ani și jumătate de platforma de corporate travel Concur. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Brokerii de date din SUA vând baze de date pentru targetarea femeilor gravide și a persoanelor care caută produse de maternitate – Cronica de Tehnologie
Singapore va fi prima țară care va folosi verificarea facială în cadrul sistemului național de identitate – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău