Google Assistant citește și traduce articolele web în 42 de limbi, inclusiv limba română – Cronica de Tehnologie

1. Twitter testează propria versiune de Stories, postări efemere, disponibile 24 de ore și afișate în partea de sus a ecranului, dar pe care le numește Fleets. (Profit.ro)

2. Aplicațiile de iPhone și iPad vor putea trimite reclame prin intermediul notificărilor push. Apple și-a modificat special regulamentul pentru a permite acest lucru. (Profit.ro)

3. Curtea Supremă de Justiție din India a decis eliminarea limitărilor impuse de banca centrală monedelor virtuale. Acestea au fost practic scoase în afara legii printr-o decizie din aprilie 2018 a Reserve Bank of India. (Bloomberg)

4. Uber a vândut divizia din India a Uber Eats pentru $206 milioane, în loc de $350 milioane, cât s-a crezut inițial. Uber a primit în schimb o participație de 9,99% din Zomato. (The Economic Times)

5. Aproape jumătate din malware-ul de Android constă în aplicații ascunse, care abuzează de drepturile de accesibilitate, spune McAfee. (TechRepublic)

6. Google Assistant citește și traduce articolele web în 42 de limbi, inclusiv limba română. Printr-o comandă gen “Hey Google, read this page”, asistentul virtual va citi și, dacă este nevoie, va traduce textul automat în limba setată ca preferată. (VentureBeat)

7. Finanțările primite de la investitorii de top reduc șansele unui startup de a obține ulterior o nouă rundă din finanțare, arată un studiu realizat în perioada 2017-2018. (TechCrunch)

8. Tesla a instalat procesoare mai vechi și mai lente pe mașinile Model 3 vândute în China, din cauza stocurilor insuficiente cauzate de coronavirus. Compania americană promite că va face gratuit upgrade-ul când va avea stocuri suficiente. (BBC)

9. Google va realiza interviurile de angajare doar online, prin Hangouts sau BlueJeans, pentru a evita răspândirea coronavirusului. Măsuri similare au anunțat și Facebook și Amazon. (The Verge)

10. Peste $9.8 miliarde în criptomonede au fost furate din 2017 până în prezent, din cauza măsurilor slabe de securitate și a software-ului vulnerabil. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft investește $1 miliard în OpenAI – Cronica de Tehnologie
72% dintre americani cred că Facebook este o companie prea puternică – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău