Apple se așteapta să vândă în S2 același număr de iPhone-uri ca anul trecut – Cronica de Tehnologie

1. Cererea de iPhone-uri va fi anul acesta la același nivel cu cea de anul trecut, conform furnizorilor de componente. Aceștia se pregătesc să producă 75 milioane de iPhone-uri în a doua jumătate a anului, aproximativ la același nivel ca în 2018. (Bloomberg)

2. Samsung a rezolvat problemele primului său smartphone pliabil și-l va lansa pe piață în septembrie. Producătorul coreean explică și modificările pe care le-a făcut față de versiunea prezentată în urmă cu trei luni. Prețul dispozitivului rămâne același, $1980. (Profit.ro)

3. Baza de date cu cardurile și tranzacțiile făcute de clienți în decurs de aproape o lună a YouHodler, o platformă de împrumuturi în monede virtuale, a fost expusă. Au putut fi accesate 86 milioane de înregistrări ale celor peste 3.500 de clienți. (TechCrunch)

4. Instrumentul de verificare a reclamelor, pe care Facebook l-a creat pentru a combate știrile false, este plin de buguri, care, conform cercetătorilor, îl fac inutil în verificarea reclamelor electorale. (NY Times)

5. WhatsApp va lansa anul acesta un serviciu de plăți în India, care va concura cu Google Pay, Paytm și PhonePe, printre alții. Serviciul deținut de Facebook a îndeplinit deja condiția esențială cerută de autoritățile indiene: crearea unui sistem de stocare locală a datelor utilizatorilor. Din cei 1,5 miliarde de utilizatori WhatsApp, peste 400 de milioane sunt indieni. (Profit.ro)

6. Arianna Huffington și Matt Cohler au părăsit bordul director al Uber. Cei doi îi urmează lui Ryan Graves, primul angajat al companiei, care și-a dat demisia la puțin timp după listarea la bursă. (CNBC)

7. Spin, producătorul de trotinete electrice cumpărat anul trecut de Ford pentru $100 milioane, are un nou logo și o nouă trotinetă. Noua trotinetă promită o autonomie de până la 60 kilometri și se laudă cu un sistem antifurt unic. Spin și-a fixat ca țel pe termen scurt să opereze în peste 100 de orașe anul viitor. (VentureBeat)

8. O rețea de 10 Gigabiți poate fi configurată cu doar $120. (HackADay)

9. Un fost partener Siemens a recunoscut că a inserat un cod în tabelele automatizate create pentru compania germană cu scopul de a bloca intenționat programul la fiecare câțiva ani. (TheHackerNews)

10. Cei de la Origin au construit un sistem custom care include toate platformele importante de gaming: PC, PS4, Xbox One și Nintendo Switch. Din motive evidente, “Big O” nu va fi comercializat. (Kotaku)

Ți-ar mai putea plăcea
Facebook a anulat ediția din acest an a F8 – Cronica de Tehnologie
Peste un 1 miliard de iPhone-uri sunt folosite în toată lumea – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău