Valve: Timpul alocat jocurilor de PC a crescut în 2020 cu 50% – Cronica de Tehnologie

1. Google a ascuns din paginile de rezultate ale motorul său de căutare site-urile de știri, în cadrul unor experimente derulate în Australia. Gigantul american spune că experimentele au fost vizibile pentru doar 1% din utilizatori, în vreme ce presa scoate în evidență puterea foarte mare pe care Google o are în online. (The Guardian)

2. Timpul alocat jocurilor de PC a crescut în 2020 cu 50%, conform datelor publicate de Valve. Magazinul de jocuri Steam a avut anul trecut 2,6 milioane de clienți noi și 120 de milioane de jucători activi lunar. În 2020 au fost cumpărate cu 21,4% mai multe jocuri decât în 2019. (The Verge)

3. Avocatul general al Curții Europene de Justiție spune că plângerile GDPR împotriva Facebook ar putea fi judecate de orice stat membru, nu doar de Comisia irlandeză pentru protecția datelor, ca până acum. Dacă această opinie ajunge în jurisprudență, giganții din zona de tehnologie s-ar putea trezi cu un foarte mare număr de plângeri. (RTE)

4. Tesla trebuie să cheme în service 158.000 de mașini, conform unei decizii a Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din SUA, luate în urma unei investigații. În cauză este defectarea touchscreen-ului, care este considerată o caracteristică de siguranță, din moment ce prin intermediul acestuia se controlează funcții pentru ceață sau dezaburire și se emit notificări privind activarea pilotului automat. (TechCrunch)

5. Telegram a dezactivat mai multe zeci de canale prin care se incita la violență, o parte dintre acestea aparținând unor organizații extremiste. Unul dintre canale folosea un steag nazist și avea peste 10.000 de urmăritori. (TechCrunch)

6. App Store a avut vânzări de $143 de miliarde anul trecut, cu 20% mai mari față de 2019. Magazinul digital al celor de la Apple și-a doborât și recordul de download-uri, după ce a trecut de 218 miliarde de instalări în 2020. (TechCrunch)

7. Spotify are aproape 2 milioane de podcast-uri, dintre care peste 600 sunt exclusivități. Audiența podcast-urilor în cadrul platformei a ajuns anul trecut la 70 de milioane de oameni, adică peste 20% din cei 320 de milioane de abonați. (Bloomberg)

8. Investițiile în startup-uri au ajuns la aproximativ $300 de miliarde anul trecut, în creștere cu 4% față de 2019. O treime din investiții, $198 de miliarde, au fost făcute în ultima etapă dinaintea dezvoltării. (Crunchbase)

9. Qualcomm a cumpărat cu $1.4 miliarde Nuvia, un startup înființat de mai mulți foști angajați Apple, care dezvoltă cipuri. Gigantul american spune că va folosi tehnologia Nuvia pentru a dezvolta în primul rând cipuri de smartphone-uri, laptopuri și mașini. (Reuters)

10. Ledger, care a fost recent victima unui atac prin care au fost accesate datele a 272.000 de utilizatori, oferă o recompensă de 10 monede Bitcoin pentru detalii privind hackerul. Compania a făcut cunoscut și faptul că alți 20.000 de utilizatori au fost afectați ca urmare a unui atac asupra partenerului de ecommerce, Shopify. (CoinDesk)

Ți-ar mai putea plăcea
Începe CES 2020 – Cronica de Tehnologie
Pentru prima oară în ultimii trei ani, Samsung a vândut mai multe smartphone-uri decât Appe în SUA, în Q3 – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău