Apple și Google lucrează împreună la specificațiile unui standard în materie de trackere Bluetooth, prin care să poată fi evitată urmărirea utilizatorilor – Cronica de Tehnologie

1. Avocații Apple cer blocarea unui proces colectiv intentat la tribunalul din Londra, prin care sunt cerute $2 miliarde de la gigantul american. La mijloc este vechiul Batterygate, când Apple a redus intenționat și în secret performanța iPhone-urilor. Compania americană spune că acuzațiile sunt lipsite de temei, pentru că doar un mic număr de iPhone 6S ar fi fost afectate. (Reuters)

2. Veniturile AMD au scăzut YoY în Q1 cu 9%, la $5.35 miliarde, pe fondul scăderii cu 30% a livrărilor de PC-uri Compania a avut o pierdere de $139 de milioane, de la $786 venit net în urmă cu an. Acțiunile AMD au scăzut cu peste 5%. (CNBC)

3. Apple și Google lucrează împreună la specificațiile unui standard în materie de trackere Bluetooth, prin care să poată fi evitată urmărirea utilizatorilor. Noul standard urmează să fie finalizat până la sfârșitul anului, pentru ca, apoi, să fie implementat atât pe iPhone, cât și pe Android. (News.ro)

4. Legea Piețelor Digitale a devenit aplicabilă din 2 mai. Aceasta stabilește un set de reguli pe care așa-zișii gatekeepers trebuie să le respecte sau vor fi amendați. Ideea este ca marile companii de tehnologie să fie reglementate proactiv, nu după investigații antitrust, care pot dura ani de zile. Companiile vizate vor trebui să se conformeze până în martie 2024. (TechCrunch)

5. Coinbase lansează International Exchange, o platformă care va permite utilizatorilor din afara SUA să tranzacționeze contracte futures perpetue din Bermude. Contractele futures perpetue au reprezentat aproape 75% din volumul global de tranzacționare cu criptomonede în 2022. (The Block)

6. Meta va adăuga în Facebook Watch o secțiune dedicată filmărilor verticale. Platforma va servi utilizatorilor atât filmări tradiționale, cât și Reel-uri la scroll-ul vertical în cadrul secțiunii video. Reel-urile vor oferi de acum un plus de control utilizatorilor, care vor putea spune când vor să vadă mai multe sau mai puțin filmări de un anumit tip. (News.ro)

7. Motorola lansează flagship-ul Edge Plus (2023), care va costa de la $800. Acesta se bazează pe chipset-ul Snapdragon 8 Gen 2, are un ecran OLED 1080p de 6,7 inch cu 165Hz rată de împrospătare și certificare IP68 pentru rezistența la apă și praf. (The Verge)

8. Microsoft testează o versiune de ChatGPT care rulează pe servere dedicate, separate de cele care servesc restul clienților. Compania americană speră să vândă serviciul (de 10 ori mai scump versiunea standard de ChatGPT) clienților îngrijorați că propriile informații confidențiale pot ajunge în sistem, cum s-a întâmplat în cazul Samsung. (The Information)

9. ByteDance folosește liste de cuvinte pentru a cenzura conținutul conform intereselor Chinei. Unele dintre aceste liste par să fi fost concepute pentru TikTok, însă, platforma socială neagă că ar fi cenzurat conținutul pe baza lor. (Forbes)

10. 288 de persoane au fost arestate pentru comerț ilegal pe dark web, în urma unei operațiuni internaționale, la care au participat, printre alții, Europol și FBI. Forțele de ordine au confiscat 850 de kilograme de droguri, 117 arme și peste €50 de milioane în cash și crypto. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
iPhone 13 va avea o baterie mai mare decât iPhone 12 – Cronica de Tehnologie
Apple a lansat de urgență un patch de securitate care repară două vulnerabilități din iOS, WatchOS și macOS – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău