iPhone XR și iPhone 11 au fost cele mai vândute smartphone-uri din 2019 – Cronica de Tehnologie

1. iPhone XR și iPhone 11 au fost cele mai vândute smartphone-uri din 2019, cu Apple ocupând șase locuri din top 10. Samsung are trei telefoane, dar niciun flagship în top 10, iar singurul producător în afară de Apple și Samsung care mai apare este Oppo. Huawei nu are niciun model în top. (Profit.ro)

2. TikTok este așteptată să ajungă anul acesta la 45 milioane de utilizatori lunari în Statele Unite și să treacă de 50 milioane în 2021. Creșterea va fi, însă, de doar 22% YoY, mult sub creșterea de 97% din 2019. (eMarketer)

3. Facebook trece la o nouă etapă de simplificare a aplicației Messenger, etapă în care vor dispărea boții, jocurile și secțiunea Discover. Doar conținutul efemer Stories, în care Facebook Messenger a început să afișeze reclame, mai rămâne alături de funcțiile standard de chat. (TechCrunch)

4. Firmele de ride hailing, precum Uber și ceilalți, poluează cu 69% mai mult decât mijloacele de transport pe care le-au înlocuit, se arată într-un studiu realizat de Union of Concerned Scientists. (The Verge)

5. Facebook a lansat o facilitate care permite transformarea fotografiilor obișnuite în imagini 3D. Procesarea este făcută cu ajutorul unei rețele neuronale care a învățat să introducă structuri tridimensionale în spațiul 2D. (PetaPixel)

6. NASA și compania americană OceanGate vor dezvolta nave pe bază de fibră de carbon a căror carenă va rezista la presiunile din adâncul oceanelor, dar și în spațiu. Un prim submersibil pentru 5 persoane va intra în funcțiune anul viitor și va vizita epava Titanicului. (GeekWire)

7. Game Developers Conference 2019 a fost amânat, după ce mai multe companii, printre care Sony, Microsoft, Epic Games, Unity, Activision Blizzard, Amazon și Facebook au anunțat că nu vor veni din cauza coronavirusului. Evenimentul care trebuia să aibă loc între 16 și 20 martie se va desfășura cândva în vară. (Polygon)

8. Hackerii susținuți de Coreea de Nord au jefuit bănci din alte țări, conform relatărilor din cartea “The Hacker and the State” a lui Ben Buchanan. Metodele folosite de hackeri sunt caracterizate ca “îndrăznețe” și, deși nu dau roade întotdeauna, atunci când dau aduc câștiguri de zeci de milioane de dolari. (Wired)

9. Un student la astronomie de la University of British Columbia a descoperit 17 planete noi, printre care una de dimensiunile Pământului, care ar putea fi locuibilă. Descoperirile au fost făcute combinând datele aduse de misiunea Kepler. (Phys.org)

10. Sharp a modificat o fabrică din Japonia pentru a produce măști de protecție în loc de televizoare. Până la finele acestei luni, compania vrea să livreze 150.000 de măști pe zi. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Windows 11 va putea fi instalat și pe PC-urile vechi – Cronica de Tehnologie
Apple și OpenAI ar fi aproape de un acord privind folosirea tehnologiilor de inteligență artificială pe iPhone – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău