Apple va reduce la jumătate comisionul pentru dezvoltatorii care au venituri mai mici de $1 milion/an – Cronica de Tehnologie

1. Apple va reduce la jumătate comisionul pentru dezvoltatorii care au venituri mai mici de $1 milion pe an. De la 1 ianuarie 2021, cei care se încadrează vor plăti 15% în loc de 30%. Conform Sensor Tower, la comisionul de 15% vor intra 98% dintre dezvoltatori, însă impactul asupra veniturilor Apple va fi minim, aceștia contribuind cu doar 5% la veniturile App Store de anul trecut. (Profit.ro)

2. Peste 200 de moderatori și alți angajați Facebook clasificați drept contractori au trimis o scrisoare deschisă șefilor companiei prin care critică decizia de a-i chema la birou, spunând că li se periclitează sănătatea. Mai mulți contractori Facebook din Europa și SUA s-ar fi infectat cu COVID-19. (Foxglove)

3. Apple a fost de acord să plătească $113 milioane pentru încheierea unui proces din seria “batterygate”, intentat de 34 de state americane plus District of Columbia. În cauză a fost încetinirea intenționată a iPhone-urilor fără înștiințarea utilizatorilor, de care s-a aflat în 2017. (Axios)

4. Google lansează un update important al aplicației Google Pay, care va include funcții de plată, de analiză a finanțelor personale și oferte personalizate. Mai important, de anul viitor Google Pay va putea fi folosită pentru conturile băncilor partenere, luând locul aplicațiilor de mobile banking ale băncilor respective pentru plăți și gestionarea conturilor. (TechCrunch)

5. Google lansează cel mai important update de Chrome din ultimii ani, care reduce resursele alocate tab-urilor inactive, scăzând nivelul de utilizare a procesorului de până la 5 ori și crescând astfel autonomia cu o oră și un sfert. Pornirea browser-ului se va face cu 25% mai repede, iar site-urile se vor încărca cu 7% mai rapid, ambele cu un consum mai mic de energie și RAM. (Profit.ro)

6. IBM cumpără Instana, care dezvoltă software pentru monitorizarea performanței aplicațiilor cu ajutorul inteligenței artificiale, pentru o sumă necunoscută. Instana a beneficiat până acum de investiții de $57 de milioane. (VentureBeat)

7. Duolingo primește o finanțare de $35 de milioane de la Durable Capital și General Atlantic. Aplicația de învățare a limbilor străine cu peste 500 de milioane de download-uri este evaluată la $2.4 miliarde. (TechCrunch)

8. Sunshine, startup-ul înființat de fostul CEO Google, Marissa Mayer, împreună cu Enrique Muñoz Torres, care a lucrat pentru Google și Yahoo!, lansează primul produs – Sunshine Contacts, care-și propune să organizeze și să partajeze agenda de contacte cu ajutorul inteligenței artificiale. Sunshine vrea să creeze o suită de aplicații pentru consumatorii finali, pe modelul freemium. (Fast Company)

9. Magazinul de extensii pentru Chrome va avea o secțiune specială, în care va afișa o listă cu ce date colectează fiecare extensie și în ce scopuri. Informațiile vor fi vizibile din 18 ianuarie în dreptul fiecărei extensii din magazinul oficial. (ZDNet)

10. Google lansează un instrument care poate ajuta orașele să vadă unde este nevoie să se planteze mai mulți copaci pentru reducerea căldurii. Tree Canopy Lab folosește inteligența artificială și imagini obținute din satelit pentru a analiza câtă umbră crează copacii în orașe și va fi lansat în Los Angeles. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Veniturile Microsoft au crescut în ultimul trimestru cu 18%, in ritm anual, fiind de $62 de miliarde – Cronica de Tehnologie
Google va investi în jur de $10 miliarde pe parcursul următorilor 5-7 ani în India – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău