Aproape 4 miliarde de euro este deficitul bugetului la şapte luni – Cronica serii

1. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că el nu va gira prin deciziile sale susţinerea acestui guvern. „Nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui guvern, nu doar pentru că şi-a schimbat componenţa politică, ci pentru că propunerile pe care le-am primit sunt pur şi simplu inacceptabile. (News.ro)

2. Bugetul general consolidat a încheiat primele şapte luni cu un deficit de 18,14 miliarde lei (3,83 miliarde euro), 1,76% din Produsul Intern Brut, cu 52,4% mai mare faţă de cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care cheltuielile de personal au crescut cu 21,5%. (News.ro)

3. România se numără printre statele Uniunii Europene cel mai puțin dependente de importurile de petrol, cu o pondere de 61% a importurilor nete în consumul de petrol, arată datele pentru anul 2017. (Profit.ro)

4. Oficialii americani vor să blocheze, din motive de securitate, un cablu subacvatic care ar trebui să conecteze Los Angeles de Hong Kong. Cablul este susținut de Google, Facebook și un partener chinez, iar până acum au fost construiți aproape 13.000 de km. (WSJ)

5. Numărul firmelor radiate a crescut în primele șapte luni din 2019 cu 52,87%, comparativ cu perioada similară din 2018, ajungând la 74.189. (Profit.ro)

6. Regina Elisabeta a II-a a aprobat suspendarea activităţii Parlamentului britanic până pe 14 octombrie. Cererea a fost făcută de premierul Boris Johnson. (News.ro)

7. SUA şi talibanii sunt „aproape” de încheierea unui acord care s-ar materializa printr-o reducere a numărului de militari americani în Afganistan. Cele două părţi, în război de 18 ani, negociază de mai multe zile la Doha ultimele detalii ale unui acord. (News.ro)

8. SpaceX a testat un prim prototip al rachetei pe care compania vrea să o trimită pe Marte. (Reuters)

9. Gică Popescu a anunţat că doar două stadioane, Ghencea si Giuleşti, vor fi gata înaintea Campionatului European de anul viitor, din cele patru care ar fi trebuit reconstruite. (News.ro)

10. Toyota cumpără 5% din Suzuki și anunță formarea unei alianțe. (Profit.ro)

Fotografia serii – Un copil din Yemen cara rația de mâncare primită de la o organizație umanitară. Yahya Arhab/EPA:

Ți-ar mai putea plăcea
FMI: Perspectivele economiei mondiale nu sunt atât de sumbre pe cât se preconiza în urmă cu trei luni – Cronica serii
Guvernul a stabilit închiderea imediată a tuturor centrelor de vaccinare organizate în afara spitalelor – Cronica serii