Cronica serii – Peste 1 milion de salariați în București

1. Theranos, startup-ul fondat de Elizabeth Holmes care ar fi trebuit să revoluționeze analizele medicale, promițând că va putea da rezultate doar analizând câteva picături de sânge, se va dizolva, iar banii rămași vor fi distribuiți creditorilor. Theranos, care în momentul de vârf era evaluat la $9 miliarde, a strâns, de-a lungul anilor, aproape $700 milioane de la investitori precum Carlos Slim, cel mai bogat om din Mexic, sau Sam Walton, fondatorul Walmart.  (Quarz)

2. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, miercuri, că Guvernul a adoptat rectificarea bugetară. Teodorovici a mai spus că, având în vedere că premierul Viorica Dăncilă se va afla joi în vizită în Spania, la întâlnirea de la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis vor merge el şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. (News.ro)

3. Preşedintele Klaus Iohannis „condamnă ferm” adoptarea proiectului rectificării bugetare de către Guvernul Dăncilă, fără avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, considerând că este inadmisibilă această abordare a Executivului, în condiţiile în care avizul CSAT este obligatoriu atunci când sunt afectate bugetele instituţiilor din domeniul securităţii naţionale. De asemenea, şeful statului „avertizează încă o dată că lipsa de viziune şi de responsabilitate, cât şi modul dezastruos în care a fost gestionată activitatea guvernamentală fac previzibilă intrarea României în dificultăţi majore” şi solicită public Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională pentru a verifica în ce măsură Ordonanţa de urgenţă de rectificare a bugetului de stat pe anul 2018 îndeplineşte exigenţele constituţionale de adoptare. (News.ro)

4. Guvernul a aprobat astăzi lansarea proiectului E-cultura: Biblioteca digitală a României. Proiectul inițiat de Ministerul Culturii și Identității Naționale are un buget total de 53,242 milioane de lei și este finanțat din fonduri europene și din fonduri naționale. Proiectul are în vedere digitalizarea patrimoniului cultural cu ajutorul tehnologiilor IT actuale. ”E-cultura: Biblioteca digitală a României” are două mari componente. Prima este dezvoltarea unei platforme informatice online de catalog partajat și bibliotecă digitala numită numită ”Culturalia”, disponibilă tuturor instituțiilor culturale din România și publicului. A doua parte o reprezintă digitalizarea și expunerea online în Biblioteca digitală a României – ”Culturalia” a peste 550.000 de elemente digitale (texte, imagini, audiograme, videograme, obiecte digitale 3D). (Profit.ro)

5. Inditex, cel mai mare retailer de îmbrăcăminte și proprietar al rețelei de magazine Zara, va comercializa produsele tuturor brandurilor sale pe Internet începând din 2020, la nivel global, inclusiv pe piețe unde nu deține magazine. (Reuters)

6. Bucureștiul avea, la final de iunie, peste 1 milion de salariați, mai exact 1.027.246, 80% dintre aceștia lucrând în sectorul serviciilor (exlusiv forțele armate și personalul asimilat), conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică. Câștigul salarial mediu brut a fost, la finele lunii iunie, de 5.896 lei, iar cel net de 3.535 lei. (Profit.ro)

7. Raportul dintre salariul directorului general și un salariu mediu în companie:
AT&T: 366 la 1
IBM: 341 la 1
Paypal: 274 la 1
Intel: 211 la 1
eBay: 143 la 1
Netflix: 133 la 1
Amazon: 59 la 1
Facebook: 37 la 1
Salesforce: 30 la 1
GoPro: 5.3 la 1
Tesla: 1.1 la 1
Alphabet: 0.000005 la 1
Twitter: 0 la 1

8. Deputatul PSD Botoşani Mihaela Huncă a afirmat astăzi, într-o postare pe Facebook, că social-democraţia în care crede, „bazată pe valori autentice, pe meritocraţie şi pe competenţă, nu se mai regăseşte în PSD”. Ea spune că „unicul demers politic al conducerii partidului este acum o luptă absurdă, fără argumente şi fără folos pentru cetăţeni, cu toată lumea care i se opune” şi precizează că nu poate merge mai departe alături de această viziune. (News.ro)

9. Chrome a împlinit 10 ani, iar ultima versiune vine cu cea mai importantă schimbare de design de la lansare. (Profit.ro)

10. Freddie Mercury ar fi împlinit astăzi 72 de ani.

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com

 

Ți-ar mai putea plăcea
INSP: Au fost întrunite criteriile de transmitere comunitară susţinută, la nivel naţional, a variantei Delta – Cronica serii
Creștere de aproape 10% a investiţiilor nete realizate în economia naţională pe primele trei luni – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău