Aproape 40 de milioane de japonezi au rămas fără conexiune mobilă în cursul weekend-ului trecut – Cronica de Tehnologie

1. Aproape 40 de milioane de japonezi au rămas fără conexiune mobilă în cursul weekend-ului trecut, în unele cazuri lipsa semnalului persistând și luni. Problema, considerată cea mai gravă de acest gen din istoria țării, a fost localizată în rețeaua KDDI, însă, deocamdată, nu se cunosc cauzele. (Digital Trends)

2.  Singapore vrea să opereze taxiuri zburătoare începând cu 2024 și va face asta pe al doilea aeroport al țării, Seletar Airport. În următoarele două decenii, aici vor funcționa peste 82.000 de astfel de vehicule zburătoare. Cursele sunt așteptate să coste 40% din prețul unui zbor cu elicopterul la început și să scadă, în 5-6 ani, la nivelul tarifelor practicate de taxiurile premium. (SCMP)

3. Un hacker care pretinde că a accesat baza de date a poliției din Shanghai vinde o arhivă de peste 23TB cu datele a un miliard de chinezi, pe care cere 10 BTC (în jur de $200,000). Baza de date conține, printre altele, adrese, numere de telefon și acte de identitate. (Bloomberg)

4. Amazon a demarat un proiect de mobilitate în estul Londrei, unde flota de mașini este înlocuită cu biciclete electrice de transport și curieri care se deplasează de jos. Aceste mijloace de transport, care vor fi operate de diverși parteneri ai gigantului american, nu poluează și beneficiază de diverse scutiri de taxe. (The Guardian)

5. Large Hadron Collider începe marți să funcționeze din nou, după ce, în ultimii trei ani, au fost făcute o serie de upgrade-uri. LHC va rula acum la un nivel energetic record de 13,6 trilioane de electronvolți și va trimite două fascicule de protoni în direcții opuse la o viteză apropiată de viteza luminii într-un cerc cu o lungime de 27 de kilometri. (Phys)

6. Cercetătorii europeni au descoperit că persoanele care suferă de forme severe de astm au deficit de un anumit tip de metabolit, numit carnitine (important în generarea de energie celulară și răspunsurile imune). Această descoperire, cred specialiștii, va duce la tratamente mai eficiente pentru astm. (MedicalXpress)

7. Xiaomi a lansat în China seria de smartphone-uri 12S – prima care beneficiază de noul parteneriat cu Leica. Flagship-ul seriei 12S Ultra se remarcă, în primul rând, prin senzorul de 1 inch al camerei principale și costă începând de la aproximativ $900. (Engadget)

8. Google a lansat un patch care repară o vulnerabilitate 0-day din versiunea de Windows a browser-ului Chrome, însă, nu oferă informații despre aceasta. Cert este că anul acesta au fost descoperite și reparate deja patru găuri exploatate activ de hackeri în cel mai popular browser web, inclusiv una de care profitau hackerii din Coreea de Nord. (Profit.ro)

9. Vânzările de NFT-uri au ajuns la cel mai slab nivel din ultimul an, după ce au însumat doar puțin peste $1 miliard în luna iunie. Vârful a fost în ianuarie, când s-au vândut NFT-uri în valoare totală de $12.6 miliarde. (The Guardian)

10. Cel mai nou update de software pentru Tesla Model S și Model X reglează automat suspensia pentru creșterea confortului pe drumurile cu gropi. Facilitatea, care se bazează pe informațiile colectate de mașinile Tesla, va fi folosită cu precădere în regiunile unde circulă mai multe mașini ale companiei și există mai multe date despre starea drumurilor. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Google a anunțat că nu va mai produce tablete – Cronica de Tehnologie
MIT a publicat designul unui cip mai mic decât o bucată de confetti – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău