Aproape 500.000 de români au depus cereri pentru a trăi și a lucra în Regatul Unit după Brexit – Cronica dimineții

1. Pentru prima oară în lume, medicii japonezi au realizat cu succes un transplant de celule la mușchii inimii dezvoltate din celule stem. (Link)

2. Aproape 500.000 de români au depus cereri până la sfârșitul lunii ianuarie pentru a trăi și a lucra în Regatul Unit după Brexit. (Profit.ro)

3. Procurorul General al Statelor Unite, William Barr, a declarat că tweeturile și criticile președintelui Trump îl impiedică să-și desfășoare activitatea. Este prima reacție a lui Barr după criticile din ultimele zile ale președintelui Trump legate de cazul Roger Stone. (WSJ)

4. Numărul rinocerilor uciși de braconieri, în Africa de Sud, a scăzut cu 26% anul trecut, comparativ cu 2018. Este al cincilea an consecutiv de scădere. (Link)

5. Medicul Mircea Beuran a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA. El este acuzat că a primit suma de 10.000 de euro de la un medic. (News.ro)

6. Senatul american, dominat de republicanii aliați ai președintelui Trump, a votat o rezoluție care-i limitează președintelui american capacitatea de a declanșa acțiuni militare împotriva Iranului. (CNN)

7. Un manager din România câştigă de 10 ori mai mult decât un subaltern, în timp ce în Germania, Danemarca sau Elveția diferenţa e de 1 la 3, potrivit unor date centralizate de o firmă de HR. Un manager de top dintr-o companie din România câştigă între 5.000 şi 15.000 de euro net pe lună. (StartupCafe)

Una din Cronica de Tehnologie: Cererea de programatori a crescut pe toate segmentele anul trecut, însă de departe cea mai mare creștere, 1.400%, s-a înregistrat pe zona de AR/VR. Alte categorii cu creșteri mari sunt dezvoltarea de jocuri (146%), Computer Vision (146%) și Search (137%). (Hired)

8. Procentul tinerelor din Anglia, în segmentul de vârstă 16-18, active sexual, care sunt infectate cu HPV a scăzut sub 2% la nivelul anului 2018. Comparativ, în 2008, când a început vaccinarea, procentul era de 15%. (Link)

9. O comisie din Senatul statului american Utah a aprobat în unanimitate un proiect de lege pentru decriminalizarea poligamiei, aceasta fiind în continuare o contravenţie dar nu se va mai pedepsi cu închisoare. După aprobarea primită în comisie, proiectul de lege care ar prevedea doar amendă pentru poligamie va fi votat în plenul senatului. (Link)

10. Asteroidul despre care s-a scris în ultimele zile că ar putea lovi Pământul în acest weekend va trece mâine la o distanță de aproape 6 milioane de km. (Link)

Fotografia dimineții – S-au împlinit 75 de ani de la bombardarea aeriană a orașului german Dresda, de către aliați, în al Doilea Razboi Mondial. Aproximativ 25.000 de oameni au murit în timpul bombardamentelor care au distrus orașul. Gabriel Kuchta/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Guvernul dă înapoi și modifica OUG 114
Cronica diminetii – Comisia Europeana vrea respectarea legilor UE in domeniul justitiei

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău