Aproape jumătate dintre cei care dețin criptomonede au făcut anul trecut prima achiziție de bunuri digitale – Cronica de Tehnologie

1. Statele Unite înființează Bureau of Cyberspace and Digital Policy, instituție care se va ocupa de securitatea cibernetică a țării și de alte aspecte ce țin de zona digitală, precum regulile tehnologiilor digitale și oportunitățile economice din această zonă. Biroul va începe cu un staff format din peste 60 de persoane, cărora li se vor adăuga alți 30 de membrii anul acesta. (Washington Post)

2. Aproape jumătate dintre cei care dețin criptomonede au făcut anul trecut prima achiziție de bunuri digitale, conform unui sondaj la care au participat peste 30.000 de oameni. Brazilia și Indonezia sunt țările care conduc în ceea ce privește adopția crypto – 41% dintre cei intervievați aici dețin bunuri digitale. (Reuters)

3. Wing va face livrări cu drone în Dallas-Fort Worth, începând cu 7 aprilie, când va livra produse de sănătate. Este pentru prima oară când divizia Alphabet va activa într-o importantă zonă metropolitană. (Engadget)

4. Spania va investi €11 miliarde în dezvoltarea de cipuri, pe care o vede drept o cale de relansare economică. Economia Spaniei, dependentă de turism, a avut mult de pierdut din cauza pandemiei. Cipurile sunt esențiale și pentru industria auto a țării, care generează 10% din PIB. (Bloomberg)

5. Soluțiile video Qualcomm Adreno, folosite de multe smartphone-uri cu Android, suferă de o gravă problemă de securitate, care permite capturarea datelor introduse prin intermediul tastaturii virtuale, inclusiv a numelor de cont și parolelor. Google spune că va lansa un patch pentru această problemă până la sfârșitul anului. (TechXplore)

6. Noua serie de televizoare Samsung pentru 2022 este disponibilă pentru precomandă, cu livrări ce vor începe cândva în cursul lunii aprilie. Vedeta seriei este QN900B, un televizor QLED 8K cu HDR pe 14 biți și suport îmbunătățit pentru serviciile de streaming pentru jocuri. (Engadget)

7. AMD cumpără Pensando Systems cu $1.9 miliarde. Pensando Systems dezvoltă cipuri și software care optimizează transferul de date, reducând costurile de operare ale centrelor de date. (WSJ)

8. ByteDance a folosit conturi false pe care a publicat conținut copiat de pe conturile publice ale altor rețele sociale, precum Instagram și Snapchat, susțin foști angajați. În acest fel, compania chineză a încercat să crească interesul pentru Flipagram, unul dintre produsele care au precedat TikTok. (BuzzFeed News)

9. Doi importanți executivi au plecat deja de la Truth Social, rețeaua socială a lui Donald Trump. Circumstanțele exacte ale plecărilor nu se cunosc, însă ele vin după o lansare plină de probleme tehnice pentru aplicația de iPhone. (Reuters)

10. Hackerii au dobândit acces la peste 300 de conturi MailChimp, după ce au obținut datele de logare de la angajații companiei. Cu instrumentele MailChimp, hackerii au încercat să deruleze o campanie de phishing care viza posesorii de portofele electronice Trezor, unul din clienții MailChimp. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
În Australia se pregătește testarea pe oameni a unui așa-numit ochi bionic – Cronica de Tehnologie
Google va închide Hangouts în noiembrie – Cronică de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău