Aproape o treime dintre britanici se tem că TikTok le va da informațiile personale guvernului chinez – Cronica de Tehnologie

1. Aproape o treime dintre britanici se tem că TikTok le va da informațiile personale guvernului chinez, dacă acesta o va cere. Îngrijorările nu par, însă, să stea în calea succesului platformei sociale –  25 de ore au petrecut, în medie, britanicii pe TikTok în luna mai, dublu față de ultima lună din 2019. (The Guardian)

2. Amazon și-a revenit după o nouă serie de probleme de funcționare a serviciilor sale, a magazinului online și a platformei cloud Amazon Web Services. Nu se știe încă ce a stat la baza problemelor, care au afectat inclusiv cu sistemul de logare, însă gigantul american spune că totul a revenit la normal. (Reuters)

3. Broadcom negociază cumpărarea SAS cu între $15 miliarde și $20 de miliarde. SAS vinde software de gestionare a datelor, business-intelligence și analytics, având peste 12.000 de angajați. (WSJ)

4. Amazon a primit autorizație pentru folosirea senzorilor cu scopul monitorizării mișcărilor și a somnului. Tehnologia gigantului american facilitează folosirea dispozitivelor companiei prin gesturi, fără atingere, și promite informații detaliate legate de somnul utilizatorului. (Bloomberg)

5. SolarWinds a reparat o vulnerabilitate a aplicației Serv-U, care permitea executarea codului de la distanță. Compania a aflat de existența acesteia de la Microsoft, care a observat că problema este deja exploatată de hackeri. (Bleeping Computer)

6. Firewall-ul folosit de China a blocat aproximativ 311.000 de domenii în perioada aprilie – decembrie 2020, conform unui studiu care a analizat 534 de milioane de domenii. Aproximativ 41.000 de domenii au fost blocate, în perioada studiului, din greșeală. (The Record)

7. ByteDance a înghețat planurile de listare la bursă încă din martie, după o întâlnire cu autoritățile chineze. Proprietarul TikTok, evaluat ultima oară la $180 de miliarde, viza o listare la o bursă din SUA sau Hong Kong, înainte să i se ceară să rezolve mai multe probleme înainte de listare. (WSJ)

8. În Android 12, jocurile vor putea fi jucate înainte să fie descărcate complet, promite Google. De asemenea, API-ul Game Mode, dacă va fi folosit de dezvoltatori, va permite utilizatorilor să aleagă între un mod de performanță maximă și unul care reduce consumul de energie favorizând autonomia. (9to5google)

9. Cercetătorii au realizat prima hartă moleculară a cerebelului. Analizele făcute le-au permis acestora să descrie expansiunea spațială și temporală a zonelor progenitoare din cerebelul uman și să le compare cu cele aflate în dezvoltare în creierul rozătoarelor. Descoperirile ar putea ajuta la o mai bună înțelegere a cauzelor tulburărilor de neurodezvoltare care afectează cerebelul. (MedicalXpress)

10. Oamenii de știință au dezvoltat un nou tip de sistem locomotor reactiv pentru roboți. RMA (rapid motor adaptation) permite unui robot să se adapteze la un traseu cu diverse forme de relief, pe baza învățăturilor din experiențele anterioare. (TechXplore)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft spune că a atenuat cel mai mare atac DDoS înregistrat vreodată – Cronica de Tehnologie
Primul smartphone pliabil Google ar urma să fie prezentat oficial pe 10 mai – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău