Aproape patru milioane de români nu au trecut încă pe piața liberă a energiei electrice – Cronica serii

1. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele ca urmare a demisiilor miniştrilor USR PLUS precum şi pe cele de numire a interimarilor. Florin Cîţu, Dan Vîlceanu, Tanczos Barna, Cseke Attila şi Virgil Popescu sunt interimarii propuşi la ministerele deţinute de USR PLUS. (News.ro)

2. Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a fost convocat în ședință, joi, de la ora 16.00, pentru moțiunea USR-PLUS și AUR. Decizia este semnată de Ludovic Orban și Anca Dragu. (Hotnews.ro)

3. Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională pentru conflict juridic între Guvern şi Parlamentul României, menţionând că există dubii legate de modul în care au fost depuse a doua oară semnăturile pentru moţiunea de cenzură USR PLUS – AUR. (News.ro)

4. Aproape patru milioane de români nu au trecut încă pe piața liberă a energiei electrice, potrivit datelor Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie. Concret, 44% dintre consumatorii casnici au preferat să nu facă nimic și să plătească așa numitul tarif de serviciu universal. În ceea ce privește sectorul gazelor naturale, 57% dintre consumatorii casnici sunt clienți pasivi sau inactivi. (Digi24)

5. Astăzi vor fi eliberate primele 100 de noi cărți de identitate din totalul celor 5.000, care fac parte din acest proiect pilot care a fost lansat la începutul lunii august la Cluj-Napoca. Până în 2031 toți românii vor avea astfel de cărți de identitate. (Observator)

6. Fostul ministru de Finanțe, Alexandru Nazare, îl critică pe premierul Florin Cîțu pentru modul în care a realizat rectificarea bugetară. Nazare, care a fost remaniat de Florin Cîțu fără multe explicații publice, arată că rectificarea operată de guvern crește nominal deficitul bugetar cu 3.7 miliarde lei, bani care trebuie împrumutați suplimentar. (G4Media)

7. Masca de protecţie va trebui purtată pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, începând cu data de 13 septembrie, conform deciziei adoptate miercuri de către Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. (Hotnews)

8. Suma medie solicitată de vânzătorii de locuințe din România a urcat cu 2% în august față de iulie 2021, de la 1.478 la 1.508 euro pe metru pătrat util. Astfel, cinci dintre marile orașe monitorizate constant de Imobiliare.ro au înregistrat evoluții pozitive la acest capitol, cel mai mare avans având loc în București, iar cel mai mic, în Timișoara. Singurul oraș care nu a înregistrat creșteri este Cluj-Napoca. (Profit.ro)

9. Romanian Business Leaders adresează o scrisoare în numele a peste 200 de antreprenori români pentru Klaus Iohannis, președintele României. “După un an cu dificultăți economice nemaiîntâlnite, dar și după alegerile din 2020, mediul privat și societatea per ansamblu au sperat la 4 ani de liniște politică, în care să ne concentrăm eforturile pe construcția economică și pe reformele administrative. Președinției are datoria de a readuce stabilitatea și încrederea în clasa politică, punând în frunte interesele României. (Hotnews)

10. Începând de astăzi, aplicația Google Pay este disponibilă în România. Până în prezent, soluția Google Pay era disponibilă în țara noastră prin intermediul aplicațiilor de plată ale partenerilor, bănci sau operatori de plăți electronice. Aplicația Google Pay va putea fi folosită de toți utilizatorii de telefoane Android din România pentru a realiza plăți contactless sau online, într-un mod simplu și sigur. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Plahotniuc cedează puterea în Republica Moldova – Cronica serii
România: 0.2% din totalul persoanelor vaccinate cu ambele doze s-au infectat cu SARS-CoV2 după imunizarea – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău