Numărul deceselor cauzate de Covid-19, la nivel global, anul acesta, l-a depășit deja pe cel de anul trecut – Cronica serii

1. România este pentru prima dată colorată în verde pe harta epidemiologică a Europei realizată săptămânal de Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC), în funcție de rata de incidență COVID în ultimele 14 zile la 100.000 de locuitori și de rata de pozitivare a testelor. (G4Media)

2. Numărul deceselor cauzate de Covid-19, pe primele șase luni ale acestui an, l-a depășit pe cel de anul trecut. Peste 1,88 milioane decese s-au înregistrat anul acesta, la nivel global, conform datelor agregate de Johns Hopkins University. In timp ce în zone precum SUA, Canada, Europa, Australia numărul cazurilor este în scădere, în America Latină și țari din Asia pandemia continuă să facă victime în număr mare. (WSJ)

3. Comisia Europeană a început evaluarea aprofundată a planurilor de redresare şi rezilienţă pe care le-a primit şi va acţiona în strânsă colaborare cu statul membru în cauză pentru a clarifica orice potenţială întrebare, scopul fiind utilizarea optimă a fondurilor. Precizările Comisiei vin după apariţia informaţiilor referitoare la obiecţiile sale faţă de PNRR. (News.ro)

O știre din Cronica de Tehnologie: Huawei vrea să dezvolte mașini complet autonome până în 2025. Automobilele autonome reprezintă unul din principalele noi focusuri ale celui mai mare producător de echipamente de telecomunicații, după ce interdicțiile americane i-au afectat grav afacerile cu smartphone-uri. (Reuters)

4. Stagiul de cotizare pentru pensie nu va mai fi unul fix, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea. El a precizat că acesta va depinde de domeniul de activitate, fără a da însă detalii suplimentare. (Hotnews)

5. Rata anuală a inflației a urcat la 3,8% în luna mai a acestui an, de la 3,2% în aprilie. Mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 5,70%, mărfurile alimentare cu 1,52%, iar serviciile cu 2,78%, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică. (Profit.ro)

6. Câştigul salarial mediu nominal net a fost în luna aprilie de 3.561 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 14 lei (+0,4%). Valorile cele mai mari s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice (8.671 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (1.790 lei). (News.ro)

7. Președintele Klaus Iohannis a promulgat proiectul de lege care prevede că furnizorii de comunicații vor putea utiliza în rețelele 5G numai tehnologii, echipamente și programe software de la producători autorizați în prealabil prin decizie a prim-ministrului, pe baza avizului conform al CSAT. (Profit.ro)

O știre din Cronica de Divertisment: “Godzilla vs. Kong” este principala premieră în cinematografele din România în acest weekend. În noul film cu monștri, Kong, protectorii săi și tânăra orfană Jia călătoresc pentru a-și găsi adevărata casă, însă în calea lor apare Godzilla, care distruge tot ce-i iese în cale. Confruntarea dintre cei doi titani va contribui la dezlegarea unui mister îngropat adânc în Pământ.

8. 304 atacuri cibernetice asupra sectoarelor critice ale Uniunii Europene au fost înregistrate în 2020, de peste două ori mai multe decât cele 146 din urmă cu un an. Atacurile asupra spitalelor au crescut anul trecut cu 47%. (CNN)

9. Didi Chuxing se va lista la bursă în SUA. „Uberul” chinezesc a înregistrat anul trecut $1.7 miliarde pierdere, la $21.6 miliarde venituri. SoftBank, Tencent și Uber se numără printre investitorii companiei evaluate la $62 de miliarde. (Axios)

10. Coada de la centrul de vaccinare deschis vineri la Obor, una din piețele celebre ale Bucureștiului, a ajuns în atenția presei internaționale. Oamenii s-au așezat la rând încă de dimineață pentru că, pe lângă vaccin, primesc și un voucher pentru o porție gratis de mici. (Digi24)

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Finanţelor: În 2020 nu vor fi făcute modificări la Codul Fiscal – Cronica serii
Rata anuală a inflaţiei în luna ianuarie 2022, comparativ cu luna ianuarie 2021, a crescut la 8,4% – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău