Armata română a urcat un loc, de pe 40 pe 39, în clasamentul celor mai puternice forțe militare ale lumii – Cronica dimineții

1. Ordonanţa de Urgenţă privind alegerile parlamentare anticipate, adoptată de Guvernul Orban în ultima şedinţă înaintea demiterii, a fost publicată în Monitorul Oficial. Actul normativ prevede că pentru votul în diaspora sunt alocate trei zile. De asemenea, alegătorii vor putea vota la orice secţie de vot din ţară sau din străinătate, în baza unui act de identitate valabil în ziua votării. (News.ro)

2. România va intra sub procedura de deficit bugetar excesiv, în contextul depășirii țintei de deficit de 3% din PIB în 2019, a anunțat Comisia Europeană. Procedura impune țării în cauză să prezinte un plan cu măsurile și politicile corective pe care le va aplica, precum și termenele clare pentru realizarea acestora. (Profit.ro)

3. Autoritățile au decis că toate persoanele care se întorc în Beijing trebuie să intre în carantină timp de 14 zile pentru a preveni răspândirea infecției cu coronavirus. (BBC)

4. Armata română a urcat un loc, de pe 40 pe 39, în clasamentul celor mai puternice forțe militare ale lumii. România dispune de 70.000 de militari activi și 50.000 de rezerviști. Forțele terestre românești au 943 de tancuri și 1.369 de blindate, iar cele aeriene – 26 de avioane de vânătoare, 12 de transport, 41 de antrenament și 62 de elicoptare. Forța navală a României este compusă din 3 fregate, 4 corvete și 3 nave de patrulare. (Profit.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Facebook și Twitter au fost amendate în Rusia cu 4 milioane euro pentru că nu au stocat datele personale ale utilizatorilor ruși pe servere din Rusia. Este cea mai mare amendă dată până acum de autoritatea de reglementare locală, care încearcă de mai mulți ani să forțeze companiile americane să țină datele cetățenilor săi în Rusia. (AP)

5. Statele Unite şi talibanii afgani au ajuns la un acord cu privire la un armistiţiu care urmează să intre în vigoare ”foarte curând” şi care poate conduce la retragerea trupelor americane din Afganistan. (News.ro)

6. În Polonia, construcția unei centrale electrice pe bază de cărbune a fost blocată după ce nici o instituție financiară externă nu a fost interesată să finanțeze proiectul. (Link în poloneză)

7. Google se află în discuții cu mai mulți publisheri pentru plata unei sume lunare care să acopere costurile de folosire a știrilor. (WSJ)

8. Belviq, un medicament pentru slăbit, a fost retras de la vânzare deoarece folosirea lui poate duce la apariția cancerului. (Time)

Una din Cronica de Divertisment: Joi, 20 februarie, pe platforma de streaming Netflix are loc premiera documentarului “România neîmblânzită”, care a rulat și pe marile ecrane în 2018. Documentarul oferă imagini spectaculoase din diverse zone sălbatice ale României și îi are ca naratori pe Victor Rebengiuc și Irina Rimes. (Trailer)

9. UEFA a anunţat că gruparea Manchester City a fost amendată cu 30 de milioane de euro şi exclusă din cupele europene două sezoane pentru încălcări grave ale regulamentelor legate de licenţierea cluburilor şi de fair play-ul financiar. (News.ro)

10. O seară normală de sâmbătă generează mai multe încasări pentru restaurantele americane decât seara de Valentine’s Day. (Bloomberg)

Fotografia dimineții – Melania Trump ascultând discursul președintelui Trump la Casa Albă. REX/Shutterstock:

Ți-ar mai putea plăcea
Neînțelegeri între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății pe formularul pentru testare, cu 3 zile înainte de deschiderea școlilor – Cronica dimineții
Secretarul General ONU: Liderii mondiali ar trebui să declarare „Stare de Urgenţă Climatică” în ţările lor – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău