Au apărut deja imagini de presă cu Galaxy S23, deși lansarea oficială va avea loc abia pe 1 februarie – Cronica de Tehnologie

1. SEC acuză companiile crypto Genesis Global Capital și Gemini Trust că au oferit titluri neînregistrate printr-un program care promitea investitorilor dobânzi mari la depozite. Cele două companii ar fi atras miliarde de dolari de la sute de mii de investitori printr-un program numit Gemini Earn pe care nu l-au înregistrat. (NY Times)

2. Livrările de PC-uri au scăzut cu 28-29% YoY în Q4, care este deja al patrulea trimestru consecutiv în care această piață este pe minus. Dintre companiile de top, cel mai mult a pierdut Dell (-37% YoY), iar cel mai puțin Apple (-2% YoY). (TechCrunch)

3. Au apărut deja imagini de presă cu Galaxy S23, deși lansarea oficială va avea loc abia pe 1 februarie. Din imagini se poate observa un design ușor schimbat – a dispărut „umflătura” pe care se regăseau camerele foto, iar acum acestea sunt separate. Aceleași imagini de presă arată că promovarea viitoarelor telefoane se va axa pe îmbunătățirile aduse pe partea foto. (Profit.ro)

4. Google și Nvidia se împotrivesc cumpărării Activision Blizzard de Microsoft, considerând că aceasta din urmă va dobândi avantaje incorecte în domenii precum cloud-ul și gaming-ul mobil. Cele două companii se alătură Sony, care și-a exprimat deja opoziția față de această tranzacție. (Bloomberg)

5. Stripe și-a redus evaluarea internă cu 11%, considerând acum că valorează $63 de miliarde. Din iunie 2022, compania a realizat trei astfel de corecții și și-a redus în total evaluarea cu aproximativ 40%. (The Information)

6. Poliția bulgară a realizat razii la sediile Nexo din Sofia, ca urmare a unei investigații care cuprinde acuzații de spălare de bani și alte infracțiuni fiscale. În urmă cu patru luni, autoritățile din opt state americane au emis ordine de încetare a activității pentru creditorul crypto. (Bloomberg)

7. Intel a prezentat procesorul Core i9-13900KS, care funcționează la o frecvență de 6GHz și costă $700. Acesta are 24 de nuclee, 8 de performanță și 16 pentru eficiență, având un TDP de 150W, cu 25W mai mult decât Core i9-13900K. (AnandTech)

8. Kakao Entertainment primește o investiție de $930 de milioane de la fondurile suverane ale Arabiei Saudite și Singapore. Banii vor fi folosiți de compania sud-coreeană pentru extinderea conținutului, care constă în romane și seriale animate disponibile prin intermediul unor aplicații. (Bloomberg)

9. Congresul SUA a respins cererea armatei americane care vroia $400 de milioane pentru a cumpără 6.900 de căști HoloLens de la Microsoft. În schimb, au fost alocate $40 de milioane pentru dezvoltare unui model nou, după ce testele au arătat că folosirea căștilor provoacă efecte adverse, printre care dureri de cap, oboseală a ochilor și greață. (Bloomberg)

10. Apple lucrează la o versiune mai ieftină a căștilor AirPods, care ar urma să coste sub $100 și să fie lansată cel mai devreme în a doua parte a anului viitor. În prezent, cea mai ieftină versiune de AirPods este cea din a doua generație, care costă $129. Se mai află în lucru și o nouă versiune de AirPods Max, după ce prima versiune a fost lansată în 2020. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de tehnologie – Facebook a pierdut, în ultimii doi ani, 15 milioane de utilizatori în SUA
Meta este dată în judecată pentru că ar fi ajutat la răspândirea urii și a violențelor în timpul războiului civil din Etiopia – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău