China a depășit SUA în ceea ce privește volumul și calitatea cercetării în domeniul inteligenței artificiale – Cronica de Tehnologie

1. China a depășit SUA în ceea ce privește volumul și calitatea cercetării în domeniul inteligenței artificiale. Conform unui studiu recent, în 2021 China a produs 43.000 de lucrări, de aproximativ două ori mai mult decât SUA. Deja în 2019, China avea și cele mai multe lucrări științifice citate, ceea ce sugerează că acestea ar fi de o calitate mai bună. (Nikkei)

2. Just Eat colaborează cu Sainsbury în Marea Britanie pentru a face livrări în mai puțin de 30 de minute. Peste 3.000 de produse alimentare de la 175 de magazine Sainsbury vor fi disponibile în cadrul aplicației. Just Eat ajunge la 97% din codurile poștale din Regatul Unit. (Bloomberg)

3. Twitter a suspendat intenționat aplicațiile terțe, conform mesajelor interne de pe Slack. Acestea au pierdut accesul la API încă de joi, fără vreo avertizare anterioară. Șeful Twitterrific a numit decizia Twitter un „shit show”. (The Information)

4. O vulnerabilitate critică în Control Web Panel, o răspândită interfață de web hosting, este exploatată de hackeri. Atacurile au început pe 7 ianuarie și, de atunci, au crescut în intensitate. În jur de 38.000 de adrese IP rulează Control Web Panel, cele mai multe în Europa. (ArsTechnica)

5. Crypto.com va disponibiliza în jur de 20% din forța de muncă și își justifică decizia cu deficitul de încredere al industriei, după colapsul FTX. În luna iunie, Crypto.com a mai disponibilizat în jur de 5% dintre angajați. (TechCrunch)

6. Grupul de hackeri ruși LockBit a atacat Royal Mail cu ransomware. Atacul a infectat calculatoarele folosite pentru a imprima etichetele vamale necesare coletelor cu destinații în afara țării, blocând mai mult de jumătate de milion de colete și scrisori. (The Telegraph)

7. În Finlanda, copiii sunt educați încă de la grădiniță să detecteze informațiile false de pe rețelele sociale. La clasa a opta, dascălii deja îi ajută pe cei mici să răspundă la întrebări precum „Care este scopul articolului?” „Cum și când a fost scris?” „Care sunt afirmațiile centrale ale autorului?”. Finlanda este considerată țara europeană cu cea mai mare rezistență în fața dezinformărilor. (NY Times)

8. Pentru prima oară din 2004, anul trecut au scăzut importurile de cipuri ale Chinei, pe fondul restricțiilor impuse de SUA. China a importat anul trecut 538,4 miliarde de unități, în scădere cu 15% față de 2021, după ce în 2021 înregistra o creștere de 17%. (Bloomberg)

9. La mai bine de doi ani de când fost lansată, moneda digitală a Băncii Centrale din Bahamas suferă de o adopție redusă. Confuzia și scepticismul au crescut și mai mult după colapsul FTX. Dacă în 2020 era considerată un pionier, Bahamas este acum sinonim cu prăbușirea criptomonedelor. (Bloomberg)

10. Meta și Microsoft renunță la birourile din Seattle și Bellevue, pe fondul disponibilizărilor și a muncii de la distanță. În aceeași zi, Microsoft a anunțat că nu va reînnoi contractul pentru folosirea unei clădiri de 26 de etaje, iar Meta a decis să subînchirieze spațiile din două clădiri de birouri. (The Seattle Times)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple negociază cu două companii chineze în vederea furnizării de baterii pentru viitorul automobil electric al companiei – Cronica de Tehnologie
37% dintre smartphone-urile cu 5G vândute în ianuarie au fost iPhone-uri – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău