Automobile Dacia, afaceri de 24,6 miliarde lei anul trecut – Cronica de business

1. Patria Bank estimează în acest an un profit net de 6,6 milioane lei, de trei ori și jumătate mai mic decât estimările de la începutul anului, de 23,1 milioane lei, însă mai mare comparativ cu rezultatul obținut anul trecut, de 5,3 milioane lei. (Profit.ro)

2. Veniturile Twitter din publicitate au scăzut cu 23% în al doilea trimestru, până la valoarea de $562 milioane, ca urmare a pandemiei și a mișcărilor sociale din Statele Unite, context care a dus la micșorarea bugetelor de marketing. (Reuters)

3. Space Exploration Technologies, compania lui Elon Musk, este în discuții pentru a atrage $1 miliard de la investitori, la o evaluare de $44 miliarde. (Bloomberg)

4. Producătorul de electrocasnice Dyson va renunța la 900 de joburi la nivel global, ca urmare a impactului pandemiei. Compania are un total de circa 18.000 de angajați. (BBC)

5. Compania aeriană Southwest Airlines a înregistrat o pierdere de $915 milioane în al doilea trimestru al anului, în comparație cu un profit net de $741 milioane în perioada similară a anului trecut, în contextul în care industria a fost puternic afectată de criza Covid-19. (CNBC)

Bonus:

6. Amazon este în discuții pentru a prelua o participație de 9,9% în compania indiană Reliance Retail, deținută de miliardarul Mukesh Ambani. Gigantul american s-ar alătura, astfel, rivalilor Google și Facebook în dezvoltarea unei relații comerciale cu Ambani. (TechCrunch)

7. Automobile Dacia a avut o cifră de afaceri de 24,6 miliarde lei anul trecut, în ușoară scădere față de 2018, iar profitul net a scăzut cu aproape 13%. (Hotnews)

Ți-ar mai putea plăcea
Bursa din NY tranzacționează pentru prima dată exclusiv online – Cronica de Business
Disney a vândut bilete de peste $8,1 miliarde – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău