BVB, profit de 4,24 milioane lei – Cronica de business

1. Compania de office sharing WeWork a reușit să își reducă la jumătate cheltuielile în comparație cu nivelul înregistrat la finele lui 2019, astfel că a obținut o nouă promisiune de finanțare – de $1,1 miliarde – de la SoftBank, acționarul majoritar. (Reuters)

2. Turoperatorul Tui a înregistrat o pierdere de €2,3 miliarde în cele nouă luni încheiate la finele lui iunie, dintre care €1,5 miliarde doar în al treilea trimestru. În cele trei luni menționate, pe fondul pandemiei, compania a înregistrat o scădere a veniturilor de 98%, până la valoarea de €75 milioane. (Financial Times)

3. Grupul BVB a înregistrat în primul semestru al anului un profit net de 4,24 milioane lei, cu 10% mai mare faţă de prima parte din 2019, în timp ce veniturile operaţionale consolidate au urcat tot cu 10%, la 19,58 milioane lei. (News.ro)

4. În contextul economic generat de pandemie, după primul semestru, Libra Internet Bank a obținut un profit net de peste 25,7 milioane de lei, mai mic decât cel înregistrat în iunie 2019 (51 milioane de lei), diminuare determinată și de schimbarea metodologiei de constituire a provizioanelor. (Profit.ro)

5. Producătorul de burgeri din plante Impossible Foods, printre ai cărui acționari se număra artiștii Jay Z și Katy Perry, dar și co-fondatorul Reddit, Alexis Ohanian, a atras $200 milioane într-o nouă rundă de finanțare. Totalul investițiilor în companie, de la înființarea în 2011, se ridică la $1,5 miliarde. (Reuters)

6. Compania de stat Oil Terminal, operatorul terminalului petrolier de la Marea Neagră din Portul Constanța, a raportat un profit net de 7,6 milioane lei pentru primul semestru al anului, cu 64,8% mai mare față de perioada similară din 2019, grație avansului cantităților de țiței și produse petroliere derulate prin terminal, dar și majorării tarifelor reglementate practicate, aprobate de Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM). (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Activitatea comercială din zona euro a crescut cu cel mai slab ritm din ultimele cinci luni – Cronica de Business
Elon Musk a vândut acțiuni Tesla în valoarea de $5 miliarde – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău