Autoritatea pentru protecția datelor din Italia a decis că un site care folosește Google Analytics nu respectă regulile europene în materie – Cronica de Tehnologie

1. Autoritatea pentru protecția datelor din Italia a decis că un site care folosește Google Analytics nu respectă regulile europene în materie. Problema este transferul datelor pe serverele din SUA, în lipsa unui acord legal care să garanteze că datele europenilor nu sunt accesate de alte entități americane. UE și SUA au anunțat în martie un acord politic pe această temă, însă, cadrul legal încă nu există. (Garante Privacy)

2. Urmează una dintre cele mai aglomerate perioade din istoria Apple, cu un mare număr de produse ce vor fi lansate din toamna acestui an, până la jumătatea anului viitor – seria iPhone 14, trei noi Apple Watch, Mac-uri cu M2 și M3, mai multe modele de iPad, noi versiuni de AirPods Pro, HomePod și Apple TV, plus prima cască de realitate mixtă a companiei. (Bloomberg)

3. 954 de școli și facultăți din SUA au fost afectate de ransomware anul trecut, când au fost identificate 67 de astfel de atacuri, cu potențiale efecte negative asupra a aproape un miliard de studenți. Costurile totale ale acestor atacuri sunt estimate la $3.56 miliarde. (CompariTech)

4. Startup-urile de fintech care activează în India sunt îngrijorate de o nouă politică instituită de Banca Centrală, care le-ar putea afecta activitatea. Acestea nu mai au voie să ofere instrumente financiare prepaid non-bancare, precum cardurile prepaid. (TechCrunch)

5. Podul de blockchain Horizon Bridge a fost atacat de hackeri, care au furat monede digitale în valoare de aproximativ $100 de milioane. Harmony spune că podul cu bitcoin nu a fost afectat, însă, a oprit legătura cu ETH, BTC și Binance Chain. (CoinTelegraph)

6. Dispozitive electronice flexibile și bioelectronice ar putea fi dezvoltate folosind tehnologia MPL (litografie multifotonică) de printare 3D. Oamenii de știință au publicat o lucrare teoretică despre construirea unor microstructuri cu o conductivitate foarte mare și o rezistență structurală foarte bună, folosind un material semiconductor organic și o nouă rășină fotosensibilă. (TechXplore)

7. Walmart a dezvoltat o tehnologie hibridă, care-i permite să treacă rapid de la infrastructura furnizorilor de servicii cloud la propriile servere. Compania estimează că aceasta o va ajuta să reducă cheltuielile cu cloud-ul cu între 10% și 18% și să fie mai puțin dependentă de companiile de cloud. (WSJ)

8. Penalitățile impuse companiilor de crypto au atras la bugetul SUA peste $3.3 miliarde din 2009 până în prezent. Peste 130 de acțiuni au fost impuse în această perioadă. Până acum, în 2022, cuantumul penalităților este de $179.7 milioane. (The Block)

9. O problemă cu software-ul de ghidare pune în pericol o misiune NASA, care urma să studieze asteroidul Psyche și ale cărei costuri totale sunt estimate la $985 de milioane. Software-ul a fost livrat cu mai multe luni de întârziere, iar experții agenției nu mai au acum timp să facă toate testele necesare înaintea misiunii programate pentru septembrie – octombrie. O revizie independentă va evalua situația și va stabili când sau dacă misiunea mai poate avea loc. (Phys)

10. Prima cască Apple de realitate mixtă ar putea fi lansată în ianuarie și va folosi direct un cip M2. Aceasta reprezintă cel mai complex produs creat vreodată de compania americană și va contribui la creșterea rapidă a pieței, crede cel mai reputat analist care monitorizează activitatea Apple. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Calitatea fotografiilor făcute de iPhone 12 Pro Max este comparabilă cu cea obținută de camere cu senzori de patru ori mai mari – Cronica de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – Divizia de drone de la Google a primit aprobarea guvernului american pentru a opera ca linie aviatică
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău