Planurile Amazon privind livrările cu drone sunt încă departe de o implementare pe scară largă – Cronica de Tehnologie

1. Rețeaua Ethereum a făcut un ultim test important înainte de lansarea update-ului Merge. Dezvoltatorii au inițiat luni un stress-test, care a găsit un singur bug și este considerat un mare succes. Merge va elimina minarea și va reduce cu 99% consumul de energie pentru ETH. (Bloomberg)

2. Planurile Amazon privind livrările cu drone sunt încă departe de o implementare pe scară largă, din cauza problemelor tehnice și de siguranță. În ultima decadă, Amazon a investit peste $2 miliarde în drone, având în acest scop o echipă formată din peste 1.000 de oameni. (Bloomberg)

3. Livrările de PC-uri au scăzut în primul trimestru al anului cu 7,7% YoY, după ce au fost livrate undeva între 77,5 milioane de unități (Gartner) și 80,5 milioane de unități (IDC). Piața a fost trasă în jos de Chromebook-uri. Dacă acestea nu ar fi fost luate în calcul, s-ar fi înregistrat o creștere de 3,3%. (The Verge)

4. Mai mulți oficiali europeni de top au fost atacați anul trecut cu un spyware numit ForcedEntry, creat de NSO Group și folosit de agențiile de informații pentru a spiona iPhone-uri. NSO neagă orice implicare și spune că atacul nu s-ar fi putut realiza cu instrumentele sale. QuaDream, o altă companie din Israel, are un spyware similar pe care l-a vândut mai multor guverne. (Reuters)

5. Primele licențe pentru jocuri au fost acordate în China, după oprirea procedurilor în iulie 2021. Au fost aprobate, printre altele, titluri deținute de Baidu, însă, pe de altă parte, nu au fost aprobate jocurile Tencent. (Bloomberg)

6. Primul atlas al dezvoltării postnatale a plămânilor a fost realizat de cercetătorii americani. Analizând țesuturi de la nou-născuți (oameni și șoareci), cercetătorii au putut să observe cum sunt create și cum se dezvoltă în copilărie anumite celule din plămâni. (Phys)

7. Legiuitorii americani vor începe reglementarea criptomonedelor cu stablecoin-urile. Administrația Biden vrea ca cei care emit stablecoin-uri să fie tratați la fel ca băncile, în vreme ce unii parlamentari înclină către clasificarea acestora într-o categorie specială, cu opțiunea încadrării la bănci pentru emitenții de stablecoin-uri. (WSJ)

8. Meta a început să testeze vânzarea de bunuri virtuale în cadrul platformei sale de metavers, Horizon Worlds, și pune la bătaie pentru creatori un fond de $10 milioane. Meta va opri 25% din vânzări după comisionul de 30% al platformelor, adică 25% din 70%. (Profit.ro)

9. Netflix adaugă un buton „Two Thumbs Up”, prin care utilizatorul să indice titlurile care îi plac foarte mult. Cu două niveluri de evaluare pozitivă a filmelor și serialelor, algoritmul platformei ar putea ajunge să facă recomandări personalizate mai relevante decât până acum. (Profit.ro)

10. Oamenii de știință încearcă să dezvolte fotocatalizatori pe care să-i folosească pentru recoltarea mai eficientă a energiei solare. Cele mai noi experimente ale acestora arată că nanoparticulele pe bază de semiconductori organici pot avea sarcini reactive de lungă durată. Acestea pot duce la producerea mai sustenabilă a hidrogenului, dar pot avea implicații și în procesele de evoluție a oxigenului, pentru a împărți apa în H2 și O2. (TechExplore)

Ți-ar mai putea plăcea
Ucraina a suferit, săptămâna aceasta, cel mai grav atac cibernetic din istoria țării – Cronica de Tehnologie
Modelele de iPhone 14 vândute în Statele Unite nu vor mai avea suport pentru cartele fizice – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău