Autoritățile germane vor investiga mai multe aplicații de chat, printre care și WhatsApp – Cronica de Tehnologie

1. Apple și Google au ce le trebuie pentru a intra și concura pe zona de sănătate, însă pentru asta cele două mari companii vor trebui să-și asume mai multe controale și reglementări decât în prezent, crede CEO-ul Prudential. Tim Cook a lăsat deja în mai multe cazuri să se înțeleagă să viitorul Apple este în sănătate. (CNBC)

2. Autoritățile germane vor investiga mai multe aplicații de chat, printre care și WhatsApp, pentru a vedea cum sunt gestionate informațiile personale ale utilizatorilor. O altă chestiune care se dorește a fi elucidată este dacă și în ce măsură o interoperabilitate între diversele platforme de chat poate fi în favoarea utilizatorilor. (Bloomberg)

3. Piața PC-urilor a crescut în Q3 cu 23 YoY, după ce au fost livrate 124,5 milioane de unități, arată o analiză Canalys care include tabletele și Chromebook-urile. Acestea din urmă au fost și categoriile cu cele mai mari creșteri, 88% respectiv 122%. Desktop-urile tradiționale au scăzut cu 33%. Lenovo este în continuare lider, însă Apple a venit foarte aproape, putând să treacă pe primul în perioada următoare. (Profit.ro)

4. Statele Unite renunță să blocheze TikTok, aplicație care ar fi trebuit să înceteze funcționarea în SUA dacă nu este vândută unei companii americane până pe 12 noiembrie. Ordinul fusese blocat anterior și de un tribunal din Philadelphia, în urma unui proces intentat de mai mulți influenceri TikTok. (WSJ)

5. Big Sur, cea mai nouă versiune a sistemului de operare macOS a fost lansată și este disponibilă pentru un număr mare de versiuni de iMac și laptopuri Apple. Printre noutăți se numără schimbările de design, în frunte cu noile Notification Center și Control Center. Lansarea a creat deja probleme pentru unii utilizatori, care s-au confruntat cu pornirea și rularea greoaie a aplicațiilor, aparent din cauza procesului de validare a certificatelor. (9to5mac)

6. HomePod mini nu impresionează prin calitatea sunetului și lasă de dorit și din alte puncte de vedere, precum funcțiile Siri și dependența de serviciile Apple. Pe de altă parte, atrage prin preț și construcția compactă. (The Verge, review)

7. PayPal își deschide serviciile care folosesc criptomonede pentru utilizatorii din SUA, care pot folosi monedele virtuale pentru a cumpăra produse de la comercianții înregimentați. Compania americană a crescut limita săptămânală pentru achizițiile cu monede virtuale de $10.000 la $20.000. (The Block)

8. iOS și iPadOS vor afișa în timpul procesului de configurare aplicații terțe recomandate, conform codului versiunii 14.3 beta. Pare a fi o mutare făcută pentru a mai reduce presiunea acuzațiilor de concurență neloială din partea Apple. (9to5mac)

9. Samsung a prezentat Exynos 1080, un SoC care va fi poziționat între flagship și mid-range. Construit pe un proces de 5nm, Exynos 1080 are 8 nuclee împărțite pe trei frecvențe diferite și va merge atât pe benzile sub-6GHz de 5G, cât și pe mmWave. (AnandTech)

10. Instagram a adăugat secțiuni noi pentru Shopping și Reels, replica TikTok cu clipuri scurte. În noul design, butoanele pentru notificări și postări noi au fost mutate în partea dreaptă sus a ecranului pentru a face loc pentru Reels și Shopping. (Engadget)

Ți-ar mai putea plăcea
China va interzice de la 1 ianuarie distribuirea deepfake-urilor – Cronica de Tehnologie
SpaceX a testat un nou prototip al rachetei Starship care a reușit aterizarea pentru prima oară dar a explodat la câteva minute după – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău