40 din cele mai profitabile 100 de jocuri mobile pe luna trecută au dezvoltatori chinezi – Cronica de Tehnologie

1. Tim Cook forțează lansarea primei căști Apple de MR anul acesta, în ciuda rezervelor prezentate de designerii companiei. Aceștia din urmă au sfătuit conducerea să amâne lansarea până când va putea fi dezvoltată o cască mai ușoară. Tim Cook și șeful de operațiuni, Jeff Williams, au preferat, însă, să meargă înainte cu lansarea în acest an. (FT)

2. 40 din cele mai profitabile 100 de jocuri mobile pe luna trecută au dezvoltatori chinezi și au generat, împreună, aproximativ $1.85 miliarde. În luna februarie, peste o treime din veniturile generate de jocurile din App Store și Play Store au mers la dezvoltatori chinezi. (SCMP)

3. Firmele europene de telecomunicații fac presiuni din ce în ce mai mari pe autoritățile europene pentru crearea unui cadru legislativ care să pună marile companii americane de tehnologie la plată pentru costurile rețelelor și modernizarea infrastructurii. Netflix, una din companiile avute în vedere, spune că sugestia este sinonimă cu o taxă pe traficul de internet. (CNBC)

4. Apple se confruntă cu un val fără precedent de plecări în rândul executivilor. De la jumătatea anului trecut și până acum, 11 personaje cheie au părăsit deja compania. Printre alții, au plecat vicepreședinți care supravegheau designul industrial, magazinul online, sistemele de informații și aspecte ce țin de cloud, hardware și software. (Bloomberg)

5. Meta a început să lucreze la o rețea socială descentralizată, care poartă intern numele de cod P92. Aceasta va permite utilizatorilor să posteze actualizări bazate pe text, în vreme ce logarea se face cu Instagram. Șeful proiectului este Adam Mosseri, care conduce și Instagram. (News.ro)

6. Apple ar urma să lanseze în prima jumătate a anului viitor un HomePod cu ecran de 7 inch. Ecranul ar urma să fie produs de chinezii de la Tianma. Acest model va marca o creștere a nivelului de integrare cu alte produse Apple. Totodată, Apple testează un dispozitiv mai ambițios, care combină funcționalități de la iPad, Apple TV și HomePod. (9to5mac)

7. Meta va bloca accesul canadienilor la știrile de pe Facebook și Instagram, dacă proiectul C-18 devine lege. Acesta prevede ca instituțiile de presă să fie compensate de companii precum Google și Meta pentru link-urile către știri postate în cadrul platformelor online. (News.ro)

8. Peste 100 de firme de investiții, printre care General Catalyst și Sequoia, au semnat o declarație prin care își proclamă suportul pentru Silicon Valley Bank. Totodată, Y Combinator a publicat o petiție semnată de sute de fondatori și CEOs care cer autorităților americane să ia măsuri pentru a limita efectele colapsului. (Bloomberg)

9. Meta vrea să scape de Kustomer, o companie de software pe care a cumpărat-o, conform unor surse, cu aproximativ $1 miliard. Veniturile Kustomer s-au plafonat de la încheierea tranzacției în 2022, aceasta cheltuind între timp în jur de $200 de milioane. (WSJ)

10. Brazilia a decis confiscarea instrumentelor portabile de securitate cibernetică Flipper Zero, pentru a preveni eventuale atacuri. Flipper Zero a dobândit o faimă negativă și din cauza clipurilor postate pe rețelele sociale, care arată cum poate fi folosit în diverse scopuri ilegale, de la deblocarea mașinilor, la modificarea prețurilor la pompa de benzină. (Bleeping Computer)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft elimină Internet Explorer din Windows – Cronica de Tehnologie
Apple ar putea lansa un MacBook Pro de 13 inch luna viitoare – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău