Averea financiară medie a unui român este de $9.965 – Cronica serii

1. Averea financiară medie a unui român este de $9.965 și este semnificativ mai mică decât a cetățenilor din alte state membre ale Uniunii Europene. (Profit.ro)

2. 3.138.700 de cetățeni români apți de muncă (având vârsta între 15 și 64 de ani) aveau anul trecut rezidența în statele membre UE sau membre EFTA (Elveția, Norvegia, Islanda, Liechtenstein), potrivit datelor Eurostat. (G4Media)

3. Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu a declarat că ministerul are o rezervă de valută (buffer) suficientă pentru a face față oricăror presiuni asupra finanțării sau a cursului de schimb și a promis că în scurt timp va liniști piețele cu măsuri destinate reducerii deficitului bugetar. (Profit.ro)

4. O grevă de amploare a lovit astăzi Franța. Transportul public a fost paralizat, iar școlile au fost închise. Sindicatele din toată țara protestează împotriva unui plan de revizuire a sistemului de pensii inițiat de președintele Emmanuel Macron. (Link)

5. Cifra de afaceri din comerț a crescut cu 7,1% în primele zece luni ale acestui an, față de perioada similară a anului trecut, pe fondul avansului consemnat de vânzările de produse nealimentare și alimentare, și carburanți. (Profit.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: TikTok este dată în judecată în California de un student care susține că aplicația celor de la ByteDance trimite datele personale în China. În același proces, TikTok este acuzată de încălcarea intimității, fraudă de date și concurență incorectă. (LATimes)

6. Procurorul Adina Florea s-a retras din procedura prin care ar fi trebuit să fie numită șef al Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, în urma concursului. Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a avut șapte tentative eșuate de numire a Adinei Florea la conducerea secției. (Hotnews)

7. Administraţia americană intenţionează să-şi consolideze prezenţa militară în Orientul Mijlociu şi să-şi dubleze întăririle anunţate în această regiune, cu scopul de a răspunde ameninţării iraniene. (News.ro)

Promo: Cea mai mare bază de date cu influenceri – peste 600 din România și Republica Moldova – e disponibilă pe MOCAPP.net. Platforma automatizează campaniile de Influencer Marketing, simplică accesul la creatorii de conținut și optimizează timpii de căutare și selectie, generând rapoarte și analize de performanță. Influencerii se pot înscrie gratuit în platformă, iar profesioniștii din agenții o pot testa free timp de 14 zile aici.

8. Modelele pe baza cărora s-au realizat predicțiile climatice în perioada 1970 – 2007 sunt, în cea mai mare parte, corecte, unele fiind chiar identice cu rezultatele istorice înregistrate, se arată într-un studiu. Confirmarea corectitudinii simulărilor climatice pe o perioadă de aproape 40 de ani vine să sugereze că și simulările legate de schimbările climatice viitoare sunt corecte. (WashingtonPost)

9. Vopseaua de păr permanentă și soluțiile chimice de îndreptare a părului cresc cu 60% riscul îmbolnăviri de cancer la sân. La studiul publicat în International Journal of Cancer au participat peste 45.000 de femei. (NewsWeek)

10. 629 de fete din Pakistan au fost vândute că mirese în China. (AP)
Bonus: Autoritățile ruse au arestat un bărbat care a construit un post fals de trecere a frontierei în pădure, în apropierea graniței cu Finlanda. Bărbatul cerea o taxă migranților păcălindu-i că îi ajută să intre în Uniunea Europeană. (TheGuardian)
Fotografia serii – O banană lipită cu bandă adezivă pe un perete a fost vândută în această săptămână pentru suma de $120.000 de dolari la târgul de artă Art Basel din Miami Beach. Lucrarea îi aparține artistului italia Maurizio Cattelan:
Ți-ar mai putea plăcea
Demisii și remanieri în Guvern – Cronica serii
Cronica serii – Guvernul a mai împrumutat 423 milioane euro

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău