Instagram interzice accesul copiilor sub 13 ani pe platforma – Cronica de Tehnologie

1. TikTok este dată în judecată în California de un student care susține că aplicația celor de la ByteDance trimite datele personale în China. În același proces, TikTok este acuzată de încălcarea intimității, fraudă de date și concurență incorectă. (LATimes)

2. Instagram verifică, în sfârșit, vârsta celor care își creează conturi noi și interzice accesul copiilor sub 13 ani. Regula nu va fi aplicată și utilizatorilor actuali, care pot folosi în continuare Instagram indiferent de vârstă. (Profit.ro)

3. BMW nu va mai percepe un abonament lunar pentru folosirea CarPlay în mașinile sale. Acesta va fi disponibil gratuit pentru cei care au un model cu sistemul de infotainment ConnectedDrive și pentru un preț unic celorlalți. (MacRumors)

4. Plex lansează un serviciu de video streaming gratuit, cu reclame, în urma unui parteneriat cu Warner Bros. Serviciul, care promite să adauge mai mult conținut pe măsură ce vor fi semnate și alte parteneriate, este deja disponibil în toate cele peste 200 de țări în care poate fi descărcată aplicația, inclusiv România. (Profit.ro)

5. Platforma de învățare a limbilor străine Duolingo primește o finanțare de $30 milioane de la CapitalG, divizia de investiții a Alphabet, ajungând la o evaluare de $1.5 miliarde. (Profit.ro)

6. Următoarea generație de Xbox ar putea fi compusă din două console, Microsoft lucrând în continuare și la o versiune mai ieftină alături de modelul principal. Varianta mai ieftină ar urma să nu aibă unitate optică pentru instalarea jocurilor. (Kotaku)

7. A fost creată cea mai lungă cheie de criptare RSA. RSA-240 are 240 de decimale și măsoară 795 biți. Realizarea vine independent de Legea lui Moore, fiind posibilă datorită îmbunătățiri algoritmilor, nu printr-un hardware mai performant. (ArsTechnica)

8. Reddit are 430 milioane de utilizatori lunari, cu 30% mai mulți decât anul trecut. În primele 10 luni ale anului au fost numărate 199 milioane de postări, 1,7 miliarde de comentarii și 32 miliarde de upvote-uri. Cel mai apreciat AMA de anul acesta a fost cel cu Bill Gates, care a înregistrat peste 110.000 upvote-uri. (Profit.ro)

9. Mozilla elimină 4 extensii de Firefox care colectau prea multe date despre utilizatori – inclusiv activitatea cursorului și schimbarea tab-urilor. Corespondenții celor 4 extensii, create de Avast și subdivizia AVG, au fost eliminate și de Opera, însă se regăsesc încă în magazinul de extensii pentru Chrome. (Profit.ro)

10. Craigslist își lansează aplicația mobilă, la 24 de ani de la înființarea site-ului. Aplicația este disponibilă pentru iOS și testată în variantă beta pe Android. (Gizmodo)

Ți-ar mai putea plăcea
Google a cumpărat compania de soluții cloud pentru enterprise Elastifile – Cronica de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – Amazon va lansa 3.236 de sateliți pe orbita Pământului pentru a furniza internet
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău