Averea lui Jeff Bezos a urcat la $189 miliarde – Cronica de business

1. Jeff Bezos a adăugat $13 miliarde la averea personală, care acum se ridică la $189 miliarde, după ce acțiunile Amazon au crescut cu 8% într-o singură zi. (The Guardian)

2. Și Elon Musk a avut o zi foarte bună – capitalizarea bursieră a Tesla a depășit valoarea medie de $150 miliarde în ultimele șase luni, astfel că CEO-ul companiei va primi $2,1 miliarde în acțiuni. (Reuters)

3. Dezvoltatorul imobiliar Vibe Properties, controlat de antreprenorul Michael Israeli și de divizia de investiții a grupului CITR, pregătește un ansamblu rezidențial cu 210 apartamente în spatele Lidl Crângași, București, pe un teren cumpărat de la institutul de proiectare Aquaproiect. (Profit.ro)

4. Platforma de networking profesional LinkedIn, deținută de Microsoft, va renunța la 960 de angajați la nivel global, adică 6% din forța de muncă, pe fondul actualei crize. (Reuters)

5. Afacerile companiilor listate din sectorul transporturilor globale vor scădea cu 32% în trimestrul 4 din 2020 şi cu 5% în trimestrul 4 din 2021, comparativ cu trimestrul 4 al anului 2019, arată prognoza Coface, care nu se aşteaptă ca sectorul să revină la nivelul celui de-al patrulea trimestru al anului 2019 înainte de 2022. (News.ro)

6. Platforma americană de investiții Robinhood a renunțat la planurile de expansiune în Marea Britanie, pe fondul incertitudinii generate de criza Covid-19. (Engadget)

7. Startup-ul Hippo Enterprises, specializat în asigurările de locuințe și un competitor direct al Lemonade, care este susținut de SoftBank, a atras $150 milioane într-o nouă rundă de investiții, la o evaluare de $1,5 miliarde. (Bloomberg)

8. Daimler, compania care deține marca Mercedes-Benz, a raportat €1,68 miliarde pierderi operaționale preliminare pentru trimestrul al doilea din 2020. (Profit.ro)

9. Gigantul IBM a avut o cifră de afaceri de $18,12 miliarde în al doilea trimestru, peste așteptările analiștilor, în scădere cu 5% față de perioada similară a anului trecut, pe fondul crizei. (CNBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Romgaz va depune o ofertă pentru preluarea participației deținută de ExxonMobil in Marea Neagră – Cronica de Business
Numărul firmelor cu capital străin nou înființate în România a crescut, în primele opt luni din 2022, cu 33,7% – Cronica de Business