Grupul Banca Transilvania, profit în creștere – Cronica de Business

1. Barclays va opri furnizarea de servicii bancare platformei de schimb de criptomonede Coinbase. (Reuters)

2. Grupul financiar românesc Banca Transilvania, care cuprinde cea mai mare bancă din România din punct de vedere al valorii activelor, a înregistrat un avans de 9% al profitului net în primul semestru faţă de perioada similară a anului trecut, până la 942,36 milioane lei (€199 milioane) (News.ro)

3.  Omul de afaceri George Iacobescu, cel care a transformat Canary Wharf în unul dintre cele mai mari centre financiare ale Europei, se va retrage din poziția de CEO al companiei care deține cartierul londonez de business. Iacobescu, singurul român înnobilat de Regina Marii Britanii, a fost la conducerea companiei timp de peste două decenii și va rămâne Președinte Executiv al grupului. (Financial Times)

4. Compania naţională de transport al energiei electrice Transelectrica a înregistrat un profit net de 30 milioane lei în primul semestru, în scădere cu 69% faţă de prima parte a anului trecut, când a realizat un rezultat pozitiv de 98 milioane lei. (News.ro)

5. Standard Chartered vizează creșterea activelor în divizia de private banking cu 50%, până la valoarea de circa $100 miliarde în următorii 3-5 ani, și va angaja zeci de bancheri în Hong Kong și Singapore în acest scop. (Reuters)

Bonus:

6. Producătorul canadian de canabis Tilray a înregistrat o pierdere netă în valoare de $35,1 milioane în al doilea trimestru, mai mult de dublu față de pierderea de $12,8 milioane din perioada similară a anului trecut. Vânzările, însă, au crescut cu 371%, după ce compania a achiziționat producătorul de alimente pe bază de cânepă Manitoba Harvest, Canada a legalizat consumul de droguri ușoare, iar cererea de materie primă din Europa a crescut și ea. În Europa există un val de cereri pentru produse bazate pe ulei de canabis, inclusiv în industria cosmeticelor. (CNBC)

7. Firma britanică de real estate Henderson Park este pe cale să achiziționeze fondul irlandez de investiții specializat în dezvoltarea de spații comerciale Green REIT, într-o tranzacție estimată la €1,34 miliarde. (Reuters)

8. Producătorul de componente auto Compa Sibiu a raportat în prima jumătate a anului 2019 o cifră de afaceri de peste 398 de milioane de lei, cu 2,67% mai mult decât în perioada similară din 2018. Profitul net s-a situat la peste 23 de milioane de lei, în scădere cu 9,49% faţă de aceeaşi perioadă din 2018. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Uber vinde divizia de taxiuri aeriene – Cronica de Business
Industria hotelieră din Japonia a înregistrat un milion de anulări după interzicerea participării spectatorilor la Jocurile Olimpice – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău