Averea lui Warren Buffett a depășit $100 miliarde – Cronica de Business

1. Acțiunile Tesla au crescut marți cu 20%, cel mai mare avans zilnic în aproape opt ani, revenindu-și după un declin accentuat, în urma datelor care au arătat creșterea vânzărilor în China și a îmbunătățirii ratingului acordat companiei de către un analist. (Profit.ro)

2. The Restaurant Group, care deține lanțul britanic de restaurante Wagamama, caută să atragă £175 milioane de la acționari, pentru a contracara efectele devastatoare ale actualei crize. (BBC)

3. Acțiunile Berkshire Hathaway au atins un nivel record, astfel că averea omului de afaceri Warren Buffett, principalul acționar al conglomeratului american, a depășit valoarea de $100 miliarde. (Reuters)

4. Hotelul Ramada-Majestic din centrul Capitalei, deținut de grupul turc Ener Holding, scos la vânzare în vara anului 2018 cu peste €13 milioane, a fost vândut companiei Visionapartments, specializată în principal în închirierea de apartamente și spații de birouri. (Profit.ro)

5. Gigantul General Electric a ajuns la o înțelegere pentru vânzarea diviziei de leasing de aeronave rivalilor de la AerCap, într-o tranzacție de peste £30 miliarde, care unește cele mai mari două companii de profil din piață. (Financial Times)

6. Pandemia a ajutat unele companii – pe fondul faptului că majoritatea copiilor au fost obligați să stea acasă, vânzările Lego au cresut cu peste 20% anul trecut, iar profitul a avansat cu 19%, până la valoarea de £1,5 miliarde. (The Guardian)

7. După un 2020 în care piața laptop-urilor și desktop-urilor a crescut cu 13%, se anunță un alt an foarte bun la nivel global, estimările IDC fiind că livrările vor crește cu 18,2%, ceea ce înseamnă peste 50 de milioane de PC-uri mai mult decât anul trecut. Va fi cerere mare din partea elevilor care fac școală online, dar și din partea angajaților care lucrează de acasă. (Hotnews.ro)

8. În aproape 16 luni, serviciul de streaming al celor de la Disney a atins pragul de 100 de milioane de utilizatori. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Lactalis închide fabricile din Floreni și Vatra Dornei – Cronica de business
Cel mai mare furnizor al Apple, scădere de 89% a profitului net la trei luni – Cronica de business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău